Till innehåll på sidan

Lös problem på nya sätt

En KTH-examen ger dig stora valmöjligheter. Oavsett vilken utbildning du väljer så kommer du kunna jobba med att göra framtiden lite bättre, till exempel genom att förbättra sjukvården, utveckla morgondagens städer eller jobba inom film-, spel- och musikbranschen.

Studenter i labbmiljö.

Vad gör en ingenjör?

Det är svårt att säga exakt vad en ingenjör arbetar med eftersom ingenjörer finns inom många branscher och har många olika arbetsuppgifter. Oavsett vilken utbildning du går så kommer du kunna jobba med att göra framtiden lite bättre, till exempel genom att förbättra sjukvården, utveckla morgondagens städer eller jobba inom film-, spel- och musikbranschen.

Ingenjörens roll har förändrats de senaste åren. Som ingenjör arbetar du oftast i projekt tillsammans med människor från andra ämnesområden och ibland från andra länder, och inte sällan som chef eller projektledare. Det kräver god förmåga att kommunicera och samarbeta. Som ingenjör lär du dig att förstå människors behov för att kunna utveckla användarvänliga tjänster och produkter.

Arbetsmarknaden för ingenjörer ser mycket bra ut. Det är idag brist på ingenjörer inom flera olika områden. En utbildning på KTH gör dig inte bara till en duktig ingenjör, den ger dig också goda möjligheter att välja vad du vill arbeta med.

KTH har också många kontakter med näringslivet och det finns olika aktiviteter som hjälper dig att förbereda dig för arbetslivet.

Ett alternativ är också att stanna på KTH och arbeta som forskare. Eller varför inte starta eget företag?

KTH-studenterna Amanda och Celine sitter i podcast-studion

Hör mer om ingenjörsyrket i vår podd!

Amanda och Celine intervjuar KTH-alumnen Danilo Peng som idag jobbar med artificiell intelligens. Han berättar om sitt val av utbildning och hur det är att jobba som ingenjör.

Porträttbild på student Adam

Ingenjörens roll i samhället

"En ingenjör kan liknas med ett kugghjul – om ett kugghjul fattas så stannar hela maskineriet." Så beskriver KTH-studenten Adam ingenjörsyrket. Läs hans tankar på Studentbloggen.

Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-11-19