Solvejg, Arkitektutbildning 300 hp

Solvejg pluggar Arkitektutbildning 300 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Hej, jag heter Solvejg, ursprungligen kommer jag från Köln i Tyskland men nu läser jag Arkitektutbildningen på KTH Campus.

Jag har länge velat bli arkitekt, jag började tycka att det var intressant redan på högstadiet. Jag gick på gymnasiet i Emmaboda och när jag tog studenten så började jag plugga ett annat program först. Jag tyckte helt enkelt att det fanns många andra ämnen förutom arkitektur som var minst lika intressanta. När jag tog min examen flyttade jag till Stockholm och efter ett tag kände jag att jag trots allt ville bli arkitekt. Eftersom det inte var länge sen jag hade flyttat och trivdes så bra i Stockholm så var KTH ett självklart val.

Fördelen med att plugga i Stockholm är alla möjligheter man har. Vill jag gå ut en kväll och känna av storstadslivet kan jag göra det samtidigt som jag en annan kväll kan gå till en studentfest och verkligen känna av studentlivet. Det finns så många olika människor här och alla kan hitta hem.

Mitt bästa tips till en blivande student är att ta tag i plugget från början. Hänger man med hela tiden så har man också tid att uppleva mer av studentlivet och har en aktiv fritid vilket gör plugget så mycket roligare.

På min fritid jobbar jag på restaurang, vilket är jätteskönt för att det blir en sådan tydlig skillnad till plugget. Annars älskar jag att sträckkolla på serier och såklart att träffa mina vänner.

Jag är inte helt säker på vad jag exakt vill jobba med i framtiden. Att vara en skapande arkitekt är absolut en dröm men jag kan också fascineras av ett jobb inom den offentliga sektorn som till exempel stadsarkitekt.​

Läs mer

Arkitektutbildning 300 hp

Arkitektursektionen

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2019-05-24