Ellen, Civilingenjör och lärare 300 hp

Ellen pluggar Civilingenjör och lärare 300 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Hej! Jag heter Ellen och kommer ursprungligen från Älvsbyn uppe i Norrbotten. Jag pluggar Civilingenjör och lärare 300 hp på KTH Campus med inriktning mot Energi och miljö.

Innan jag flyttade till Stockholm så längtade jag efter att se mig om i landet, träffa nya människor och utmana mig själv. Att flytta från en liten norrbottnisk ort som Älvsbyn (cirka 8 000 invånare i hela kommunen) till en stad som Stockholm var helt klart en omvälvande upplevelse, men det är definitivt ett av de bästa besluten jag har tagit hittills i mitt liv och har varit otroligt lärorikt och utvecklande.

Min väg till KTH var lite krokig. 2012 flyttade jag till Stockholm och började studera på kandidatprogrammet i Företagsekonomi vid Stockholms universitet men insåg relativt snabbt att det inte riktigt var min kopp te. Tillbaka på ruta ett började jag helt enkelt googla på vad man kan utbilda sig till och råkade halka in på KTH:s hemsida och Civilingenjör och lärare - och tyckte det lät som en otroligt spännande kombination som skulle passa mig!

En av anledningarna till varför jag sökte just Civilingenjör och lärare är att jag alltid velat jobba med människor och samtidigt vill ha möjlighet att göra karriär. Det är just den kombinationen man får när man pluggar på Civilingenjör och lärare. Det är en bred utbildning som, precis som namnet skvallrar om, ger dubbla examina efter avslutad utbildning - en civilingenjörsexamen och en gymnasielärarexamen. Den pedagogiska specialiseringen i kombination med civilingenjörskompetensen gör oss studenter till vassa och kommunikativa ingenjörer var än vi kommer arbeta i framtiden, oavsett om det är inom näringslivet eller skolväsendet.

Mitt bästa tips till dig som ny student är att ta vara på mottagningen! Den ger en fantastisk start på tiden på KTH och är två frivilliga, intensiva veckor fyllda av roliga och trevliga aktiviteter – och framför allt lär du känna många nya människor. Mottagningen är en underbar tid, och det bästa med KTH är att det bara blir roligare och roligare allt eftersom tiden går!

Efter avslutad utbildning tror jag att jag kommer att börja arbeta som projektledare eller konsult, gärna med inriktning mot Energi och miljö eftersom det är någonting som ligger mig varmt om hjärtat och som ständigt är aktuellt inom alla områden. Framför allt vill jag jobba med någonting där jag får tillämpa vår pedagogiska spetskompetens.

Läs mer 

Civilingenjör och lärare 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Till sidans topp