Kardo, Civilingenjör och lärare 300 hp

Kardo pluggar Civilingenjör och lärare 300 hp med inriktning Informations- och kommunikationsteknik. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Hej mitt namn är Kardo och jag kommer från Bålsta (en håla mellan två storstäder). På KTH pluggar jag mitt andra år på Campus Valhallavägen inom Civilingenjör- och Lärarprogrammet med inriktning Informations- och kommunikationsteknik.

När jag gick på gymnasiet så hade jag ganska lätt för matematik (stort tack till mamma som matade mig med fiskolja som liten), men jag ansträngde mig inte så mycket. Tills den dagen då en klasskamrat nämnde att läxhjälpen på måndagsmorgonen behövde extrapersonal och att man fick biobiljetter. Till en viss början så var jag endast där för biljetterna, men ju oftare jag hjälpte lika vilsna gymnasieelever som jag själv tidigare hade varit så insåg jag att - detta är ju ganska kul. Jag tyckte om att lära ut matematik och att lära mig själv matematik var kul, så hur kunde jag kombinera dessa två undrade jag? För jag ville inte bara lära ut matematik, utan även hålla på med matematik på andra sätt. Några dagar innan sista anmälningsdagen kollade jag igenom utbildningar och till min förvåning uppmärksammade jag en utbildning vid namn "Civilingenjör och Lärare", en utbildning som endast fanns på KTH, en utbildning som var menad för mig - resten är historia.

Fördelen med att plugga i Stockholm är att det är en bra blandning utav både studentstad och storstad. KTH erbjuder campus Valhallavägen som i princip har lika många studenter som antalet invånare i Bålsta. Samtidigt, tre stationer bort, ligger Sveriges huvudstad. Att ha valmöjligheten till en sådan omväxling tycker jag är otroligt skönt då det ger så mycket fler upplevelser.

Mina bästa tips för en blivande student är:

  • Kom ihåg att ha kul, för kul kan man applicera på allt och det gör att ens kommande år blir oersättliga.
  • Om det är tråkigt att plugga? Plugga med kompisar!
  • Har du börjat plugga med kompisar och har massor med tid över för att ni är så effektiva? Gå med i en av många föreningar på KTH, eller skapa en egen!
  • Gått med i en eller flera föreningar och börjat bli kallad KTHardo för att man hänger för mycket på KTH? Utforska huvudstaden!
  • Det finns så otroligt mycket roligt att göra på KTH och i Stockholm - men det roligaste under ens studietid är att man lär sig så himla mycket - om allt!

Utanför mina studier så har jag passat på att gå med i en förening på KTH där flera studenter är med och lär varandra att DJ:a. Vi arrangerar allt från små sektionsevent till de största gemensamma studentorienterade evenemangen på KTH! Jag passar även på att utnyttja mina lärarkunskaper till att jobba som Studiecoach! Bortsett från det så gillar jag att sitta hemma med en fet chipspåse och spela datorspel. Dock sker det inte så ofta nuförtiden då jag inte hittar feta chipspåsar längre.

Mitt drömjobb är att utveckla möjligheten till ännu fetare chipspåsar... Skämt åsido. Varför jag just ville plugga till ingenjör och valde DATA-inriktningen var för att jag verkligen älskar teknik och kommer alltid att göra. Än idag ser jag teknik som får mig att bli mållös vilket är min största motivation. Att en vacker dag ha varit med och utvecklat en teknisk lösning som när folk ser/använder så blir de lika mållösa som mig

Har ni några frågor om KTH, Stockholm eller bara allmänt undrar vad en typisk KTH:are request:ar för musik 02:43 på en tentapub, tveka då inte på att skicka iväg ett mejl till mig... och kom ihåg; Det handlar om att leva sin skoltid, inte överleva den!

Läs mer

Civilingenjör och lärare 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2018-11-21