Malin, Civilingenjör och lärare 300 hp

Malin pluggar Civilingenjör och lärare 300 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Hej! Jag heter Malin och jag läser Civilingenjör och lärare 300 hp på KTH Campus

Jag kommer från en väldigt liten by, Älmhult -IKEAs födelseort! Där finns verkligen ingenting förutom just IKEA. Så ifall man vill börja studera krävs nästan en flytt. Många väljer Lund eller Växjö för att de ligger nära, men jag var öppen för allt. Jag ville hitta den bästa utbildningen för just mig. Jag hade länge varit inne på läraryrket, men gick Teknik på gymnasiet och tyckte därför att det kunde vara roligt med något mer tekniskt yrke också. När jag bläddrade i KTHs katalogen och hittade Civilingenjör & Lärare förstod jag direkt att de var mitt öde att söka dit! Jag viste inte så mycket om KTH, men när jag satte min fot på campus i Stockholm förstod jag nästan på en gång att jag hittat rätt -Härliga studenter och en bra utbildning!

Från en by där inget annat än IKEA finns är skillnaden stor, här i Stockholm finns ALLT. Du har nära till företagen som du efter KTH kommer att jobba på, du har nära till storstadens uteliv, men också nära till studentlivet. Något som är viktigt för mig som kommer från landet är att det finns mycket natur i Stockholm, många härliga parker och skogsområden.

Mitt bästa tips till blivande studenter är att vara med på Mottagningen de första veckorna på KTH. De är här du lär känna nya vänner och så småningom dem du kommer plugga tillsammans med. Och om jag får ge ett tips till GE ALDRIG UPP, DU KOMMER KLARA DET!

På fritiden engagerar jag mig väldigt mycket i studentlivet på KTH, jag har varit aktiv i teatergrupper och även varit ansvarig för Mottagningen. Jag gillar också att hänga "utanför" KTH och då träffa jag vänner, tränar och lagar mat.

Jag vill jobba antingen som gymnasielärare inom teknik eller som handen mellan företaget och kunden vid utveckling av nya produkter. Med "handen mellan" menar jag att man tar med sig en prototyp av den nya produkten till tänkte användargruppen, så att de kan komma med feedback på produkten. Sen tar jag den feedbacken och ger vidare till företaget så vi vet vad som måste ändras innan produkten börjar tillverkas!

Läs mer 

Civilingenjör och lärare 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Till sidans topp