Ann-Catrin, Civilingenjör och lärare 300 hp

Ann-Catrin pluggar Civilingenjör och lärare 300 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

– Hej, jag heter Ann-Catrin och kommer ursprungligen från Strömstad. Nu pluggar jag Civilingenjör och Lärare på KTH Campus.

– Att välja KTH var inte riktigt vad jag tänkt mig, utan det blev mer som en slump att jag hamnade här. Jag har pluggat både uppe i norr och i söder, men omständigheter gjorde att KTH blev aktuellt. När jag kollade utbildningskatalogen så fann jag Civilingenjör och lärare, vilket jag tidigare inte visste fanns. Jag har länge velat bli lärare för att jag gillar att hjälpa folk, men även civilingenjör eftersom min bror är det. Det bästa med min utbildning är att jag slipper välja ett av mina drömyrken, jag blir ju både och.

– Fördelen med att plugga i Stockholm är att möjligheterna är oändliga. Man kan välja själv hur aktiv man vill vara, både i och utanför sektionen. Stockholm och KTH Campus är stort och det finns många bra studieplatser, om man är som jag och inte kan plugga hemma.

– Mitt bästa tips är att lära dig hur du lär dig. Det tar ett litet tag att komma in i studierna eftersom kurserna är svåra och tempot är högt jämfört med gymnasiet, men med hjälp av lärare och kurskamrater så löser det sig alltid. Våga fråga.

– På fritiden jobbar jag som gruppträningsinstruktör och tränar i övrigt. Annars så går jag gärna på olika evenemang som dyker upp. När det blir tid över så umgås jag självklart med vänner och familj samt bakar och lagar mat - en typisk söndagssyssla.

– Jag vet inte exakt med vad eller vart jag vill jobba. Men jag ser mig själv inom utbildning på ett eller annat sätt. För mig finns det inget bättre än när människor växer i sig själva och utvecklas, vilket jag tror man gör när man lär sig nya saker.

Läs mer

Civilingenjör och lärare 300 hp

Längre intervju med Ann-Catrin

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-14