Till innehåll på sidan

Emma, Civilingenjör och lärare 300 hp

Emma studerar Civilingenjör och lärare 300 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Emma. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Emma, student på Civilingenjör och lärare

Kontakta Emma via formuläret nedan. Hon svarar gärna på dina frågor.

Emma berättar om sin tid på KTH

Hallå! Emma heter jag, är 25 år och läser mitt femte och sista år på utbildningen Civilingenjör och lärare med inriktning energi och miljö. Två år efter studenten landade jag i att civilingenjör och lärare var en klockren kombo för mig och flyttade då till Stockholm från en liten ort utanför Malmö. Det var inte helt enkelt att hitta boende. Först var jag inneboende hos en bekant men lyckades efter några veckor hyra en studentlägenhet i andrahand av en äldre student på mitt program, två tunnelbanestationer från KTH Campus. Året efter fick jag en likadan lägenhet med mina egna ködagar, och jag trivs fortfarande toppenbra där.

Civilingenjör och lärare är en utbildning som vilar på två ben vilket är något jag uppskattar, men det ger mig också en del huvudvärk nu när jag ska söka jobb. Det finns så mycket jag hade kunnat tänka mig att jobba med, luft- och vattenrening, projektledning, hållbarhetsarbete och som lärare i skolan. Oavsett vad så kommer du långt med en civilingenjörsexamen från KTH, och en lärarexamen kommer alltid vara en tillgång även utanför skolvärlden. Drömmen just nu är nog att arbeta med utbildning och kompetensutveckling på ett företag, tiden får utvisa!

Utbildningen är liten jämfört med andra utbildningar på KTH vilket gör att det är en bra sammanhållning och alla är väldigt hjälpsamma. Det finns alla möjligheter för att engagera sig i studentlivet och mitt bästa tips är verkligen att hitta något vid sidan av plugget som gör att du kan tänka på annat ibland. Stockholm är såklart en bonus, men att kunna äta lunch på Borggården (googla!) på våren eller ta en höstlig lunchpromenad i Lill-Jansskogen vid KTH Campus är argument nog för att flytta hit, så sök!

Fråga Emma

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2022-10-28