Oscar, Civilingenjör och lärare 300 hp

Oscar pluggar Civilingenjör och lärare 300 hp. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

– Hej, jag heter Oscar jag är ifrån Falun och läser Civilingenjör och Lärare 300 hp på KTH campus.

– Min väg till rätt utbildning var inte lika självklar som jag en gång trodde. Jag började nämligen först en annan civilingenjörslinje i Lund efter jag tog studenten från naturvetenskapsprogrammet. Men efter ett tag märkte jag att det roligaste med plugget var att lära ut det till andra, att se andra utvecklas och få aha-upplevelse. Så efter att ha spenderat många kvällar av att kika runt på internet efter andra intressanta civilingenjörsutbildningar hittade jag Civilingenjör & Lärare på KTH. Jag kontaktade en student på programmet och fick alla mina frågor besvarade, vilket gjorde att jag avslutade mina studier i Lund och flyttade hem till Falun för att jobba under vårterminen. Förhoppningen var egentligen att kunna byta till KTH direkt, men eftersom just CL har en så unik kursplan så var det inte möjligt. Så efter sommaren flyttade jag till Stockholm och blev en student på Kungliga Tekniska Högskolan, ett vägval jag är väldigt nöjd över.

– Den största fördelen med att plugga i Stockholm tycker jag är att allting finns nära. När jag bodde i Falun behövde jag ofta besöka andra städer för det jag skulle göra. Om det så var att shoppa, gå på konsert eller besöka någon ny restaurang innebar det ofta att resa iväg. Nu när jag bor i Stockholm så finns redan allting, och dessutom kollektivtrafik som går oftare än varje halvtimme. Sedan tycker jag personligen om när vänner eller bekanta kommer på besök, vilket aldrig riktigt hände när jag pluggade i Lund, för vem har ”vägarna förbi” Lund liksom? Stockholm åker folk till stup i kvarten för konserter och liknande. Så jag får chansen att träffa gamla vänner som jag annars inte hade haft tid att besöka, vilket är fantastiskt. Stockholm som studieort är också väldigt bra, där KTH campus fungerar lite som en (valfri) bubbla. När man är på skolan så är man i studentlivet, med studenter som cirkulerar, många olika studentföreningar och pubar lite överallt. Men man kan när som helst gå några meter utanför campus och plötsligt befinna sig i centrala huvudstaden.

– Mitt bästa tips är att vara tidigt ute med att ställa sig i olika bostadsköer. Jag var själv ganska sen med att ställa mig i olika köer eftersom jag inte hade planerat att börja plugga i Stockholm efter studenten. Men även om du inte vet säkert att du kommer plugga i Stockholm så är det väldigt värt att ställa sig i kö. Med det sagt tycker jag inte man ska oroa sig för mycket över boende. Det kommer alltid lösa sig snabbt när du väl börjat på KTH, träffar nya vänner och lär känna staden.

– På fritiden umgås jag gärna med vänner, tränar eller ser på serier. Jag är också engagerad i studentlivet på skolan.

– Mitt drömjobb för framtiden är där jag får en utvecklande, social roll med mycket ansvar. Men också där mina kommunikativa och pedagogiska förmågor får komma till användning för att hjälpa andra att växa och utvecklas.

Läs mer

Civilingenjör och lärare 300 hp

Längre intervju med Oscar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-14