Använd tiden på KTH till att leka med det du lär dig

Joakim Rasmuson, grundare till företaget Flying Colors 3D, en 3D-modelleringsmjukvara för barn. Utbildning: Civilingenjör i datateknik

Hej Joakim! Berätta, vad är Flying Colors 3D?
– När jag var inne på mitt sista år på KTH designade och utvecklade jag Flying Colors som en del av mitt exjobb. Det handlar om en 3-D modelleringsmjukvara för barn, som vi tagit fram i syftet att ge dem ett nytt spännande sätt att uttrycka sin kreativitet på, samtidigt som de utvecklar sin spatialförmåga.

– Jag fick hjälp av KTH Innovations förinkubatorsprogram som stöttar affrärsutveckling och idag är vi två personer i företaget. Jag sköter all produktutveckling vilket betyder att jag designar, utvecklar och utvärderar vår produkt i iterationer. Eftersom jag även jobbar på en skola har jag tillgång till en stor och härligt ärlig testpanel, som älskar att testa våra nya uppdateringar, och som alltid kommer med värdefull feedback.

Hur en dag på jobbet kan se ut?
– De ser ofta väldigt olika ut. Ibland sitter och jag kodar, ibland träffar jag andra människor i branschen och bollar fram nya sätt för oss att använda det vi skapar, och ibland demar jag vår produkt på skolor och science centers. Eftersom vi är få och har många utmaningar får vi alltid testa nya roliga saker. Den variationen betyder mycket för mig.

Vad drömde du om att jobba med som barn?
– Jag ville bli konstnär minns jag, och i mångt och mycket får jag nu jobba med konst. Alla våra användare är konstnärer, stora som små.

Dina bästa tips till blivande KTH-studenter?
– Använd tiden på KTH till att leka med det du lär dig. Hitta det som du själv tycker är kul, för gör du det, blir du sen duktig av bara farten!

Det nya med Flying Colors 3D är att användaren på ett enkelt sätt kan illustrera i 3D med vanliga konsumentprodukter som stöd. Flying Colors är gratis att ladda ner och använda. Tidigare har liknande mjukvaror både kostat mycket pengar och krävt en hel del utbildning.

Läs mer

Datateknik 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2017-07-18