Det är en väldigt rolig utmaning att få 250 personer att älska sitt jobb

Veronica Augustsson, VD på Cinnober Financial Technologies. Utbildning: Civilingenjörsprogrammet i Datateknik.

Vad gör du just nu?
– Jag är VD för Cinnober Financial Technologies. Ett företag som utvecklar mjukvara till börser, banker och clearinghus runt om vi världen. Mitt jobb innebär att se till att ha motiverade medarbetare och att sätta Cinnober på världskartan.

Hur kan en dag på jobbet se ut?
– Det är mycket möten. Både med kunder och medarbetare. Dels för att se till att vi har rätt produkter och tjänster, och dels för att se till att vi jobbar så effektivt som möjligt. Jag lägger också mycket tid på att följa våra projekt så att eventuella risker minimeras så tidigt som möjligt.

Vilken är den roligaste utmaningen med ditt jobb?
– Att få 250 personer att älska sitt jobb!

Hur såg din väg till KTH ut?
– Jag gick natur-teknisk på gymnasiet och älskade matte, fysik och andra logiska ämnen. Jag visste hela tiden att jag ville studera vidare eftersom jag gillar att lära mig nya saker och är nyfiken av mig.

Varför valde du att studera Datateknik?
– Jag ville läsa en utbildning som gav mig möjlighet att jobba i en bransch som var under förändring. Datorer och programmering var väldigt nytt då och det passade mig perfekt. Dessutom erbjöd KTH en bra utbildning med duktiga lärare och samtidigt ett starkt varumärke.

Vad är det viktigaste du har med dig från KTH ut i arbetslivet?
– Förhållningssättet till information. Att systematiskt kunna analysera information och skilja på vad som är vässentligt och vad som är ovässentligt.

Vad har man för karriärmöjligheter som ingenjör inom ditt område?
– Jag tycker ordet karriär är svårt eftersom det innebär så pass olika saker för olika personer. För mig betyder karriär att alltid göra det jag tycker är fantastiskt roligt och samtidigt utmanande. Och det kryllar av utmanande och roliga uppgifter i arbetslivet!

Varför skulle du rekommendera andra att söka till KTH?
– En utbildning från KTH ger dig en bred grund att stå på och möjligheten att välja mellan flera olika yrkesroller och branscher.

Vad är ditt bästa tips till blivande KTH-studenter?

– Välj en utbildning du tycker är rolig! Jag tror på konceptet att om man gör något man tycker är roligt så gör man det väldigt bra. Och då blir det ännu roligare. Och man blir ännu bättre.

Hur ser framtiden ut inom ditt område?
– Fantastisk! Det sägs att Sverige kommer sakna 130 000 programmerare år 2020. Och världen kommer att utvecklas tack vare och med hjälp av teknikinnovationer.

Vad har du själv för framtidsplaner?
– Mina planer är att alltid göra ett bra jobb, alltid ha ett roligt jobb och att alltid lära mig nya saker.

Läs mer

Datateknik 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2017-07-18