Klas, Datateknik 300 hp

Klas pluggar Datateknik 300 hp. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Klas, student för Datateknik 300 hp

– Hej! Jag heter Klas och jag kommer från Stockholm. Jag läser Datateknik 300 hp på KTH Campus.

– Jag har sedan jag var liten dragits till problemlösning i olika former, och att läsa vidare på universitet har alltid varit en målsättning för mig. Med det sagt var valet av utbildning inte helt enkelt. Under mitt sista år på gymnasiet jämförde jag alla möjliga utbildningar, både på KTH och andra lärosäten. Desto fler program jag läste om, desto fler intressanta utbildningar fanns det. Till slut valde jag Datateknik, dels eftersom jag tyckte de jobb som väntar efter utbildningen var extra spännande och för att jag tyckte om programmeringskursen jag valde till under gymnasiet.

– Att plugga i Stockholm tycker jag är en perfekt mix mellan stadsliv och studentliv. På Campus finns mängder av event att gå på och engagemang att bli del av, samtidigt som staden utanför campus erbjuder omväxling. En sak som jag underskattade innan jag började på KTH var möjligheterna till extrajobb – även under studierna – tack vare den stora mängden företag i Stockholm.

– Utanför studierna jobbar jag extra som utvecklare på Handelsbanken, via deras studentprogram. Jag engagerar mig också inom Datasektionen, vilket är ett jättebra sätt att lära känna nya kompisar inom programmet.

– Mitt tips till en blivande student som väljer utbildning är: gör som jag gjorde, kolla också vad som väntar efter utbildningen! Att ha en målbild är en bra källa till inspiration och hjälpte verkligen mig i mitt val. När det gäller själva studierna så är mitt tips att planera väl och plugga regelbundet.

– Exakt vad jag vill jobba med i framtiden är svårt att säga – det finns så mycket att välja på! Just nu känns mjukvaruutveckling eller datavetenskap i någon from som intressanta områden att jobba inom. Det jag kan säga med säkerhet är att jag vill jobba med problemlösning.

Läs mer

Datateknik 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-14