Till innehåll på sidan

Maisha, Design och produktframtagning 300 hp

Maisha studerar Design och produktframtagning 300 hp. I sin studentintervju berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH.

Maisha, student på Design och produktframtagning 300 hp.

Namn: Maisha
Ålder: 23 år
Utbildning: Design och produktframtagning 300 hp
Från: Stockholm

Intervju med student

Maisha går Design och produktframtagning 300 hp och berättar hur det är att studera på KTH.

Vem är du?

– Mitt namn är Maisha och jag är 23 år gammal. Jag är uppväxt i Stockholm, och det är även här på KTH Campus i Stockholm jag just nu läser mitt femte, och sista år, på utbildningen Civilingenjör inom Design och produktframtagning, med master inom Industriell ekonomi.

Berätta om din väg till KTH!

– När jag var yngre hade jag många drömyrken, men trots uppsjön av valmöjligheter har jag alltid vetat att jag vill arbeta med något betydelsefullt. Oavsett om det har handlat om att hjälpa till andra människor eller utveckla något nytt som kan göra nytta i vardagen. Jag kände att mitt behov av att arbeta med något som har ett tydligt syfte är precis vad jag skulle få uppnå som civilingenjör.

– Trots att jag, likaså många andra, under slutet av gymnasietiden tacklades med alla möjliga framtidsbeslut, ville jag fortsätta mina tekniska studier i Stockholm vilket resulterade i att jag hamnade på KTH!

Hur är din utbildning?

– När jag började min utbildning hade jag ingen aning om vad som faktiskt väntade mig. Jag kan idag efter fyra år säga att jag stormtrivs på min utbildning, och det är ett av de bästa besluten jag har gjort i mitt liv.

– Innan jag påbörjade mina studier på KTH så oroade jag mig för allt möjligt som tillkommer en ny utbildning och en ny skola. Kommer jag klara av den svåra matten som alla pratar om, eller kommer jag klara av programmeringen trots att jag aldrig sysslat med mjukvara innan?

– När jag ser tillbaka verkar den enorma oron kring mitt beslut löjlig. Jag kan idag med facit i handen säga att så länge man bara har viljan att lära sig kommer det alltid attgå vägen!

– Det bästa med mitt program är att man får en perfekt kombination av det tekniska med matematiken och det mekaniska, samt det kreativa med en idé till en färdig produkt. Du får även chansen att komma i kontakt med näringslivet redan första året på utbildningen där du får möjligheten att ta fram nya innovativa produkter till välkända företag. Vill man få ett miljöombyte under utbildningen har KTH även gott om utbytesmöjligheter!

Hur upplever du studentlivet under dina studier?

– Enligt min uppfattning har KTH den perfekta kombinationen av studentliv och storstadsliv. Min första tid på KTH inleddes med en fartfylld mottagning. Här fick jag lära känna personer jag skulle spendera mina kommande fem år med och blev också introducerad till studentlivet. Mottagningen var verkligen en så rolig tid, och jag fick en massa härliga vänner som jag än idag kan luta mig tillbaka på när studietiden känts tung och utmanande. Så jag rekommenderar dig starkt till att delta om du har möjligheten.

– När jag har behövt ta en paus från de hektiska studierna har jag engagerat och deltagit i olika aktiviteter. Det finns alltid något som passar just dig, allt från spex, kör och diverse idrottsföreningar till att engagera sig i sektionens arbetsmarknadsdagar för att knyta kontakter med näringslivet. Det finns också många fina sevärdheter i Stockholm du kan ta del av om du vill ta en paus från KTH.

– Till en blivande student vill jag säga, våga vara nyfiken och öppen för att lära dig. I början kan allt kännas väldigt överväldigande, men kom ihåg att det är en resa! Du kommer komma ut med ovärderlig kunskap och verktyg, men också vänner för livet.

Vad har du för framtidsplaner?

– I framtiden vill jag arbeta med produkter, digitalisering och projektledning men även finansrelaterade uppgifter, helt enkelt en kombination av produktframtagning och management! Det känns tryggt att ha KTH bakom mig och jag ser fram emot att komma ut i arbetslivet!

Läs mer

Design och produktframtagning 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2022-05-19