Sabeen, Elektroteknik 300 hp

Sabeen pluggar Elektroteknik 300 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Hej! Jag heter Sabeen och kommer från Västerås och pluggar civilingenjörsprogrammet i elektroteknik.

Min väg till KTH var väldigt solklar, jag har alltid vetat att jag vill plugga på KTH. Det som lockade mig till KTH var att skolan räknas som bland de bästa universiteten i världen. När jag sökte till KTH låg den på 16:e plats bland de bästa universiteten för elektroteknik. Hur coolt är inte det? Dessutom var möjligheten att utföra utbytesstudier i drygt 40 olika länder väldigt lockande för mig. KTH har kontakter med världsledande universitet i hela världen, där man kan välja att genomföra utbytesstudier.

Eftersom KTH ligger så centralt så har man närhet till allting i Stockholm. Man är endast en buss- eller tågresa ifrån allt. Det tycker jag nog är den största fördelen med att plugga i Stockholm. Dessutom har Stockholm så mycket att erbjuda, allt från vacker natur till storstadspuls.

Till dig som ska söka till en utbildning vill jag säga att tycker du om matematik och är väldig nyfiken på hur elektriska system fungerar så är min utbildning definitivt något för dig! Var inte rädd för att du kommer ligga efter i studierna om du inte har någon erfarenhet inom teknik eller inte har någon teknisk utbildning från gymnasiet. Lärarna går igenom allt från grunden! Det kan dock vara bra att ta några förberedande kurser inom programmering och matematik. Man kan på så vis få en ”tjuvstart” i utbildningen och det underlättar jättemycket.

På min fritiden brukar jag spendera tid med familjen och vänner och då och då kollar jag på tv-serier och jag tycker om att träna.

Vad mitt drömjobb är har jag inte kommit fram till än eftersom jag fortfarande håller på att “utforska” alla olika områden inom elektroteknik. Som civilingenjör i elektroteknik kan man arbeta med allt från datorprocessorer och telekommunikation till elkraftsystem. Jag är mer intresserad av inbyggda system, vilket avser datorer eller datorliknande system. Så mitt drömjobb kommer nog vara något inom det området.

Läs mer

Elektroteknik 300 hp 

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Till sidans topp