Till innehåll på sidan

Carl, Elektroteknik 300 hp

Carl studerar Elektroteknik 300 hp. Här berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Carl. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Carl, Elektroteknik 300 hp

Kontakta Carl via formuläret nedan. Han svarar gärna på dina frågor.

Carl berättar om sin tid på KTH

Hej! Jag heter Carl och är 22 år gammal. Jag läser mitt tredje år på civilingenjörsutbildningen inom Elektroteknik på KTH. Från början kommer jag ifrån Linköping som ligger i Östergötlands län. Jag vistas primärt på KTH Campus då jag bor på Lappkärrsberget som ligger ungefär 15 minuter med kollektivtrafik bort. Några av mina stora fritidsintressen är träningen och att vara ute i naturen. Jag har även varit engagerad i olika föreningar och min sektion, Elektrosektionen. Där har jag bland annat varit med att anordna arbetsmarknadsdagar och sysslat med näringslivskontakt. Eftersom jag tyckte att min egen mottagning var väldigt rolig har jag även varit fadder.

Jag väntade ett år med att studera vidare då jag var osäker över mitt val av utbildning. Att plugga vidare var något jag visste att jag ville göra, medan på vilken utbildning och vilken ort var saker som jag inte var säker på. Jag valde KTH eftersom att jag ville flytta till en större stad och för att det är ett Europas bästa universitet inom ämnesområdet. Eftersom jag flyttade från min hemstad var jag tvungen att hitta någonstans att bo. Efter lite letande hittade jag ett rum i en lägenhet på Kungsholmen på en hemsida som heter Kvalster, där jag bodde i ett halvår.

Under min första tid på KTH så deltog jag på väldigt många aktiviteter under mottagningen. Detta är något jag rekommenderar varmt då du lär känna otroligt många människor och får veta mer om hur studentlivet fungerar på KTH. Efter den första tiden kan du engagera dig i otroligt många olika föreningar, där det i princip finns något för alla.

Fråga Carl 

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2022-10-26