Till innehåll på sidan

Carl, Elektroteknik 300 hp

Carl studerar Elektroteknik 300 hp. I sin studentintervju berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Carl. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Carl, Elektroteknik 300 hp

Fakta

Namn: Carl
Ålder: 22 år
Utbildning: Elektroteknik 300 hp
Från: Linköping

Kontakta Carl

Intervju med student

Carl går Elektroteknik 300 hp och berättar hur det är att studera på KTH.

Vem är du?

– Jag heter Carl och är 22 år gammal. Jag läser mitt tredje år på civilingenjörsutbildningen inom Elektroteknik på KTH. Från början kommer jag från Linköping som ligger i Östergötlands län. Jag vistas primärt på KTH Campus och jag bor på Lappkärrsberget som ligger ungefär 15 minuter med kollektivtrafik bort. Några av mina stora fritidsintressen är träningen och att vara ute i naturen. Jag har även varit engagerad i olika föreningar och i min sektion, Elektrosektionen. Där har jag bland annat varit med att anordna arbetsmarknadsdagar och sysslat med näringslivskontakt. Eftersom att jag tyckte att min egen mottagning var väldigt rolig har jag även varit fadder. 

Berätta om din väg till KTH!

– Jag väntade ett år med att studera vidare då jag var osäker på mitt val av utbildning. Att plugga vidare var något jag visste att jag ville göra, medan vilken utbildning och vilken ort var saker som jag inte var säker på. Efter lite kontakt med studievägledare blev valet att studera Elektroteknik ganska enkelt då jag gillar matematik och fysik samtidigt som jag tycker om att få bygga och skapa saker. Jag valde KTH eftersom jag ville flytta till en större stad och för att det är ett Europas bästa universitet inom ämnesområdet. Då jag flyttade från min hemstad var jag tvungen att hitta någonstans att bo. Efter lite letande hittade jag ett rum i en lägenhet på Kungsholmen på en hemsida som heter Kvalster, där jag bodde i ett halvår. 

Hur är din utbildning?

– Att blanda teori och praktiska moment är typiskt för mitt program. Många kurser består av att man lär sig ny teori för att sedan få tillämpa den på ett konkret problem i form av en laboration eller ett projekt. Det absolut svåraste och roligaste är just att implementera de saker vi studerar. Det är otroligt roligt eftersom man får vara med och skapa något som faktiskt fungerar. Samtidigt är det ibland svårt eftersom det är en annan typ av utmaning från vad man är van vid på gymnasiet. 

– Trots att utbildningen ibland kan vara utmanande är det stöd man får från föreläsarna och lärarna riktigt bra. Är man osäker på en specifik fråga så uppmuntras man att ta upp det på en lektion eller räknestuga, vilket underlättar mycket för inlärningen. 

Hur upplever du studentlivet under dina studier?

– Under min första tid på KTH så deltog jag på väldigt många aktiviteter under mottagningen. Detta är något jag rekommenderar varmt då man lär känna otroligt många människor och får veta mer om hur studentlivet fungerar på KTH. Efter den första tiden kan man engagera sig i otroligt många olika föreningar, där det i princip finns något för alla. Mitt främsta råd till blivande studenter är att testa på ett engagemang i en förening eller inom sektionen. Det är ett fantastiskt sätt att träffa människor med gemensamma intressen. Utöver detta arrangeras det aktiviteter titt som tätt på campus, där många sektioner har återkommande aktiviteter varje vecka. 

Vad har du för framtidsplaner?

– I dagsläget skulle jag vilja arbeta med mikrovågsteknik efter att jag tar examen. Jag upplever det som ett spännande område där man kan tillämpa sina kunskaper inom fysik och samtidigt konkret bidra till ett bättre samhälle. Vilken specifik bransch jag skulle vilja arbeta inom vet jag inte riktigt än. Jag har dock funderat på att undersöka telekombranschen och rymdtekniska tillämpningar närmare. Något jag gillar med att läsa till ingenjör är att man kan arbeta inom många olika branscher och roller efter examen, vilket gör valet roligare men samtidigt svårare. Det som jag upplever är det absolut bästa med ingenjörsyrket är att man får lösa verkliga problem och samtidigt ha ett varierande arbete.

Läs mer

Elektroteknik 300 hp

Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2021-11-03