Till innehåll på sidan

Julia, Elektroteknik 300 hp

Julia studerar Elektroteknik 300 hp. I sin studentintervju berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Julia. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Namn: Julia
Utbildning: Elektroteknik 300 hp
Från: Stocksund

Kontakta Julia

Intervju med student

Julia går Elektroteknik 300 hp och berättar hur det är att studera på KTH.

Vem är du?

– Jag heter Julia och kommer från Stocksund, strax norr om Stockholm. Jag läser Elektroteknik 300 hp på KTH Campus.

Berätta om din väg till KTH!

– KTH var inte ett solklart val för mig när jag gick i gymnasiet. Det enda jag egentligen visste när jag började sista året på gymnasiet var att jag ville plugga till civilingenjör, det verkade kul! Men desto svårare var valet av skola och självklart själva utbildningen. Det finns ju hur mycket som helst att välja på!

– När jag bestämt mig för KTH var det ju bara att bestämma vad jag ville plugga. Under gymnasiet kom jag fram till att de ämnen jag gillade var matte och fysik och det var det jag utgick ifrån när jag började leta utbildning. Jag pratade med flera av mina lärare på gymnasiet, och min fysiklärare tipsade mig om Elektroteknik. Att få blanda teori inom fysik och matematik men också få tillämpa det praktiskt var det som lockade med Elektroteknik och även det breda utbudet av masterprogram. Jag är så glad över att jag lyssnade på min lärare, att välja Elektroteknik på KTH är det bästa valet jag någonsin gjort.

Vad är ditt bästa tips till den som funderar på att söka till KTH?

– Mitt bästa tips till dig som vill börja plugga på KTH är att lägga ner tid på att hitta den utbildningen som passar dig bäst. Fundera på vad du är intresserad av och gå in och läs på KTH:s webbsida. Där finns information om alla olika utbildningar och program och du får möjlighet att jämföra dem med varandra. Ett bra sätt att börja är att använda uteslutningsmetoden och sedan kolla närmare på de utbildningar du tror skulle intressera dig.

– När du väl har kommit in på den utbildningen du vill gå, så rekommenderar jag starkt att vara med under mottagningen. Mottagningen på min sektion pågår under fem veckor och är fylld av massvis med roliga aktiviteter och man får även möjlighet att lära känna en massa nya människor. Man får också en inblick i hur studentlivet på sektionen ser ut och man får möjlighet att engagera sig. Jag har varit med på mottagningen både som nyantagen och fadder och det var bland det roligaste jag gjort.

Hur upplever du studentlivet under dina studier?

– Eftersom jag är uppvuxen i utkanten av Stockholm hade jag först siktet inställt på att plugga i en typisk studentstad, jag ville uppleva ett riktigt studentliv, något jag inte trodde KTH kunde erbjuda. Men jag bestämde mig ändå för att ge KTH en chans, och jag gick på ett flertal evenemang på skolan, bland annat öppet hus och GIANTS. Jag fick ett superbra intryck av skolan och bestämde mig för att söka till KTH som mitt förstahandsval, ett val som idag hade varit självklart.

– Den största fördelen med att plugga på KTH, förutom att det är en otroligt bra skola, är att det finns ett aktivt studentliv på skolan men också at du har Sveriges största stad precis utanför dörren. KTH ligger mitt i Stockholm, och om man tröttnar på pluggandet är det aldrig långt till spännande restauranger, billiga konserter eller museum.

– När jag inte sitter i skolan och pluggar gillar jag att umgås med kompisar, vara ute på stan eller vara ute i naturen. Att umgås med vänner eller att träffa nya människor är det som ger mig energi att orka prestera i skolan.

Vad har du för framtidsplaner?

– Vad jag vill jobba med i framtiden har jag ingen aning om. Jag valde min utbildning eftersom det är det som intresserar mig, och karriärvalet får helt enkelt komma naturligt. Det som är så bra med att plugga civilingenjör inom elektroteknik är att man kan jobba med precis vad som helst, man kan bli allt från rymdforskare till konsult på olika teknikföretag.

Läs mer

Elektroteknik 300 hp

Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-10-06