Rebecka, Elektroteknik 300 hp

Rebecka pluggar Elektroteknik 300 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

– Hej! Jag heter Rebecka och kommer från Strömsnäsbruk  och pluggar civilingenjörsprogrammet i elektroteknik.

– Min väg till KTH var nästan spikrak, medan vägen till min utbildning blev något krokigare. Redan som barn brukade jag och min kusin skämta om att vi skulle flytta från vår lilla ort i södra Småland och plugga tillsammans i Stockholm när vi blev äldre, eftersom vi tyckte att staden var så häftig. Några år senare blev skämten allvar och under mitt första år på teknikprogrammet på gymnasiet ställdes siktet in på KTH, främst på grund av skolans goda rykte, men också för att jag ville uppleva hur det var att bo och plugga i en storstad. Mitt val av utbildning tåldes dock att fundera lite på. Det var flera program som lockade och det var svårt att veta vilket som skulle passa mig bäst, eftersom det enda jag var säker på var att jag ville vara med och driva den tekniska utvecklingen framåt. Jag åkte på öppet hus, läste kurskataloger och jämförde programmens innehåll, men till slut var det en av mina dåvarande lärare, som själv läst elektroteknik, som inspirerade mig och fick mig att placera Civilingenjörsutbildning i Elektroteknik högst upp på min ansökningslista – ett val jag aldrig ångrat!

– Stockholm som stad har mycket att erbjuda, allt från vacker natur till pulserande stadsliv. En vanlig missuppfattning är att det saknas studentliv i Stockholm, men det existerar i allra högsta grad. Hela året är fyllt av roliga studentevenemang, arbetsmarknadsmässor och fester, och det finns många sätt att engagera sig på.

– När ni sitter med antagningsbeskedet framför er och bestämt er för att tacka ja, vill jag först och främst gratulera er – ni har nu fem fantastiskt roliga år framför er! Därefter vill jag dela med mig av mina bästa tips inför skolstarten. Elektro erbjuder en fem veckor lång mottagning för alla nya studenter, något jag varmt kan rekommendera er att delta i. Mottagningen är fullspäckad med roliga aktiviteter och nyttig information, och är ett ypperligt tillfälle att lära känna nya kompisar. När skolan väl sen drar igång på allvar, är det många som upplever att upplägget och tempot på högskolan skiljer sig mycket från gymnasiet, men man kommer snabbt in i rutinerna. Försök hitta ett studieupplägg som passar dig och glöm inte bort att ha roligt också!

– När jag inte pluggar hittar ni förmodligen mig i simhallen, i soffan framför tv:n eller på en tacomiddag med mina kompisar. Jag jobbar också extra som ledare i en organisation som fokuserar på att lära barn och unga att programmera.

– Som civilingenjör inom elektroteknik har man oändligt med jobbmöjligheter. Man kan arbeta med allt från elektrofysik, som bl.a. innefattar plasma- och rymdfysik, till robotar och systemteknik. Själv är jag mest sugen på det sistnämnda och just nu lutar det åt att jag i vår kommer välja mastersprogrammet inom robotik och systemteknik.

Läs mer

Elektroteknik 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-14