Sabeen, Elektroteknik 300 hp

Sabeen pluggar Elektroteknik 300 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

– Hej! Mitt namn är Sabeen och kommer från Västerås. Jag studerar civilingenjörsprogrammet i elektroteknik.

– För mig var vägen till KTH solklar, jag visste redan sen 2:an i gymnasiet att jag ville plugga på KTH. Det som lockade mig till KTH var bland annat att skolan är högt rankad och när jag sökte till elektroteknikprogrammet så var KTH det 16:e bästa universiteten i världen för elektroteknik. Hur coolt är inte det?! Dessutom var möjligheten att utföra utbytesstudier i drygt 40 olika länder väldigt lockande. KTH har kontakt med världsledande universitet runt om i världen där man kan välja att göra utbytesstudier.

– Eftersom KTH ligger så centralt så har man närhet till allting i Stockholm. Man är endast en buss- eller tågresa ifrån allt. Dessutom har Stockholm så mycket att erbjuda, allt från vacker natur till storstadspuls. Man kan själv välja om man vill vara mer engagerad i aktiviteter på skolan eller om man vill uppleva mer av den vackra staden. Det tycker jag är den största fördelen med att plugga i Stockholm.

– Till dig som ska söka till Elektroteknik skulle jag säga att tycker du om matte och är nyfiken på hur elektriska system fungerar så är utbildning definitivt något för dig! Var inte rädd för att du kommer ligga efter i studierna om du inte har erfarenhet inom teknik eller inte har någon teknisk utbildning från gymnasiet. Lärarna går igenom allt från grunden! Det kan dock vara bra att ta någon förberedande kurs inom programmering eller matematik. Man kan på så vis få en ”tjuvstart” i utbildningen och det underlättar jättemycket

– På fritiden tycker jag om att hänga med familjen eller vännerna. När jag inte pluggar så jobbar jag som labassistent, tränar eller sitter framför datorn och ”binge-watch”ar TV-serier. Jag brukar också vara med på olika evenemang och aktiviteter som KTH har att erbjuda. Mina favoriter är arbetsmarknadsmässor och mingelkvällar.

– Vad mitt drömjobb är har jag inte kommit fram till än eftersom jag fortfarande håller på att “utforska” olika områden inom elektroteknik. Som civilingenjör i elektroteknik kan man arbeta med allt från datorprocessorer, sensorer och telekommunikation till elkraftsystem. Det finns också många olika inriktningar/mastersprogram som man kan välja mellan. Jag är mer intresserad av informations- och nätverksteknologi, så mitt drömjobb kommer nog vara något inom det området.

Läs mer

Elektroteknik 300 hp 

Längre intervju med Sabeen

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-14