Wera, Elektroteknik 300 hp

Wera pluggar Elektroteknik 300 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

– Hej, mitt namn är Wera! Jag kommer från Stockholm och just nu läser jag Elektroteknik 300 hp på KTH Campus.

– Ända sedan de tidiga tonåren var jag fast besluten att bli läkare och såg egentligen inget annat alternativ framför mig, men i mitten av gymnasiet ändrades allt. Jag upptäckte mitt stora intresse för matematik och fysik. Att sitta och grubbla och till slut lösa ett långt fysik- eller matteproblem var något jag tyckte var riktigt roligt och därför valde jag till alla extra matematik- och fysikkurser som fanns tillgängliga på skolan. Då började jag tänka om och funderade på vad det finns för utbildningar där man lär sig mer om dessa ämnen. Min pappa hade gått på KTH så jag frågade honom vad han tyckte kunde vara passande för mig, och då föreslog han Civilingenjör Elektroteknik eller Teknisk Fysik. Tillslut blev det Civilingenjör Elektroteknik för mig och jag kunde verkligen inte tänkt mig ett program som skulle passat mig bättre. Man lär sig så mycket matematik och fysik, samt alla möjliga olika sorters tillämpningar. Dessutom får man redan från andra året och framåt forma sin egen utbildning i form av valfria kurser samt många olika masterprogram att välja bland.

– Stockholm är verkligen en underbar stad att bo i. Det är både så nära till natur överallt och mycket vatten, samt en riktig storstadkänsla i hjärtat av staden. Det finns mycket att göra i en så stor stad där allting erbjuds, samtidigt som man snabbt kan ta sig ut till landet med pendeltåg. Många har förutfattade meningar om Stockholms studentliv eftersom det inte är en studentstad som Lund eller Uppsala, och tror att det bara är plugg och inget roligt som gäller. De kunde inte ha mer fel! Det är många fester, evenemang och aktiviteter på KTH hela tiden och det finns många olika sätt att engagera sig i studentlivet.

– Mitt bästa tips till en blivande student är att fråga runt. Fråga oss studenter på KTH, fråga vänner och bekanta och kanske lärare på gymnasieskolan för att få all information om de olika utbildningar KTH erbjuder. Därifrån kan man känna efter vad som låter intressant och roligt. Bara för att man har valt en specifik utbildning betyder det inte att ens framtid är skriven i sten, utan man kan alltid ångra sig om det inte passar.

– Utanför studierna brukar jag för det mesta umgås med min sambo, vänner och familj. Jag älskar att promenera, träna och spendera en dag ute i stallet. För övrigt så jobbar jag emellanåt som övningsassistent i matematik på KTH.

– Mitt drömjobb är en arbetsplats där jag trivs, känner att jag utvecklas och gör skillnad. Vad exakt jag kommer jobba med är ännu oklart. Då jag i år har påbörjat min master i Elektromagnetism, fusion- och rymdfysik hoppas jag på att jobba med något som berör detta, men det riktigt fina med en civilingenjörsutbildning är att man kan jobba med nästan vad som helst oberoende av vilket program eller vilken master man valt. Man brukar säga att en civilingenjörsexamen är ett bevis att man har lärt sig att lära sig.

Läs mer

Elektroteknik 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-14