Eveline, Energi och miljö 300 hp (Tekniskt basår 60 fup)

Eveline började med att läsa basåret på KTH men pluggar nu Energi och miljö 300 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Hej på er! Jag heter Eveline och jag kommer ursprungligen från Sundsvall. Jag pluggar Energi och miljö med inriktning mot hållbar samhällsplanering och stadsutformning på KTH Campus.

När jag började gymnasiet hade jag ett ganska tydligt mål - jag ville bli journalist. Sagt och gjort, jag började samhällsprogrammet med inriktning samhälle och tyckte det var superkul, men ju längre in på gymnasiet jag kom, desto mer osäker blev jag. I årskurs tre läste jag mycket naturkunskap och tycke det var superkul, vilket fick mig att söka in till tekniskt basår på Mittuniversitetet i Sundsvall. Det året var otroligt roligt, vilket fick mig att vilja söka till någon teknisk utbildning. Mitt val föll på KTH då jag hittade Energi och miljöutbildningen som jag tyckte verkade otroligt intressant. Detta till stor del för att jag alltid varit intresserad av miljöfrågor och då jag alltid velat jobba med något där jag har chans att rädda vår planet, eller åtminstone där jag får möjligheten att jobba med klimatfrågor.

När jag hade blivit antagen tog jag mitt pick och pack och for till Stockholm utan att känna någon. Men så fort jag satte min fot på KTH hittade jag genast vänner som än idag är några av mina närmaste.

Att välja att studera i Stockholm kan vara ett av de bästa beslut jag tagit då det finns så otroligt mycket att göra. Det finns många biografer, häftiga och unika konserter, oändligt många caféer, teatrar, gratismuseer, restauranger och man kan till och med gå på opera om man vill. Detta samtidigt som KTH har ett otroligt bra och rikt studentliv och det finns mängder av aktiviteter och föreningar att engagera sig i så som sportföreningar, klubbmästerier (dom som ordnar pubar och fester) och teatergrupper. Jag själv har varit engagerad i ett klubbmästeri, samt suttit i styrelsen för Energi och miljö.

Mitt bästa tips till dig som inte vet vad du vill gå för utbildning är att våga slänga dig ut i det okända då och då. Man hittar rätt om man vågar satsa. Skulle man välja en utbildning som inte känns helt rätt kan man alltid byta! Enda sättet att hitta den utbildning som är rätt för just dig är att prova olika.

Något som jag tycker är otroligt intressant och viktigt är olika kulturer och vårt klimat. Idag bor majoriteten av dagens befolkning i städer samtidigt som klimathotet är mer aktuellt än någonsin. Därför skulle jag när jag är klar med min utbildning vilja utveckla nya hållbara och miljövänliga stadsdelar. Eller kanske till och med utveckla en helt ny stad där naturen möter människan på ett hållbart vis.

Läs mer

Energi och miljö 300 hp
Tekniskt basår 60 fup

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2018-11-27