Till innehåll på sidan

Isabel, Energi och miljö 300 hp

Isabel studerar Energi och miljö 300 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Isabel. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Isabel, student på Energi och miljö 300 hp.

Kontakta Isabel via formuläret nedan. Hon svarar gärna på dina frågor.

Isabel berättar om sin tid på KTH

Hej! Jag heter Isabel, är 27 år och pluggar mitt sista år på civilingenjörsutbildningen inom Energi och miljö på KTH Campus. Jag är uppväxt i Västra Ämtervik, ett litet samhälle utanför Sunne i Värmland, där jag bodde tills jag tog studenten 2014. Samma höst flyttade jag till Australien, senare hamnade jag i Norge och efter det i Uppsala innan jag till slut hittade till Stockholm och KTH.

Det tog sin lilla tid, dels för att jag ville jobba och resa och dels för att jag var så osäker på vad jag ville plugga. Jag kom från natur på gymnasiet, men har egentligen alltid varit minst lika intresserad av samhällsfrågor, speciellt om de haft koppling till miljön. Med tiden insåg jag att jag nog bara behövde börja i någon ände och testa, så jag hoppade på en terminskurs i utvecklingsstudier som verkade superintressant. Det var den, men jag kände samtidigt att jag ville plugga något mer tekniskt och miljöinriktat.

Energi och miljö blev den perfekta utbildningsmixen för mig, bred och hållbarhetscentrerad. På min master Teknik och hållbar utveckling har jag fått ännu mer av det tvärvetenskapliga tänket som jag tycker är så viktigt och kul. Sen har möjligheterna till utlandsstudier varit en enorm bonus: jag gjorde en termin i Colombia i våras, och just nu söker jag exjobb utomlands.

Studentlivet på KTH är verkligen brett, jag har bland annat varit aktiv i min utbildnings jämlikhetsgrupp och KTH:s volleyboll lag. Samtidigt älskar jag att inte vara låst till studentlivet utan att Stockholm erbjuder sådan variation och valfrihet. Här kan jag gå på konsert mitt i veckan, träffa vänner utanför plugglivet eller gå ut och dansa på en ”vanlig” klubb. Innan hade jag lite blandade känslor inför att flytta till Stockholm, och absolut en del fördomar. Men det visade sig att jag skulle älska att bo och plugga här, och jag känner verkligen att både Stockholm och Värmland är mitt hemma nu för tiden. Det är fint. 

Fråga Isabel

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2022-10-27