Jacob, Energi och miljö 300 hp

Jacob pluggar Energi och miljö 300 hp. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

– Hej,jag heter Jacob och jag kommer ursprungligen från Jönköping och pluggar Energi och miljö på KTH Campus.

– Min väg till KTH började formas redan under gymnasietiden. Jag valde ett naturvetenskapligt program för att jag efter studenten skulle vara behörig till fler utbildningar, men mina år på gymnasiet skapade ett djupare intresse för fysik och matematik. Då formades ett intresse för energi- och hållbarhetsfrågor ur ett tekniskt perspektiv. KTH:s civilingenjörsprogram Energi och Miljö lät därför perfekt för mig. Till en början ansåg jag att KTH var svårtillgängligt då det skulle vara svårt att hitta bostad och hitta nya vänner i en ny stad med en beryktat svårtillgänglig bostadsmarknad. Men ibland gäller det att bara våga ta klivet så brukar det mesta lösa sig.

– Jag tycker att fördelen med att plugga i Stockholm är närheten till allt. Tycker man om havet går det många båtar ut i skärgården. De finns en stor diversitet av aktiviteter, varav många sporter även kan utföras inomhus under vinterhalvåret. Tycker man om naturen finns många fina naturområden att hänga i och KTH är beläget precis vid ett. Dessutom är närheten till näringslivet ett stort plus med att bo i Stockholm.

– Mina tips till er som funderar på att välja KTH är att ställa sig i bostadskö tidigt. Håller du på med någon sport, gör lite förundersökningar och se om det finns några klubbar eller anläggningar i Stockholm som passar dina behov. Engagera dig i studentlivet, på KTH finns mängder av föreningar att engagera sig i. Själv har jag engagerat mig genom att ingå i styrelsen för Energi och miljö.

– Jag är väldigt aktiv så utanför studierna gillar jag att röra på mig. Vare sig det är en löptur, en vecka i Åre med tillhörande toppturer eller ett pass på gymmet. Jag är väldigt intresserad av teknik, nationalekonomi samt säkerhetspolitik och sitter för jämnan begravd i en tidskrift som berör dessa ämnen. Dessutom är jag tidvis anställd soldat i Försvarsmakten och är därmed iväg på övningar med jämna mellanrum.

– Jag vill jobba med energifrågor och vara med och förnya Sveriges elnät då mycket energi som idag kommer från olja kommer att behöva ersättas med energi från förnyelsebara källor såsom vind-, vatten- och solkraft. Vilket är det smartaste sättet att lagra energi? Hur kan svensk innovation hjälpa andra länder att minska sin klimatpåverkan? Hur kommer människors energianvändning förändras framöver? Det är sådana frågor jag vill arbeta med.

Läs mer

Energi och miljö 300 hp

Längre intervju med Jacob

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-14