Till innehåll på sidan

Mergim, Energi och miljö 300 hp

Mergim studerar Energi och miljö 300 hp. Här berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Mergim. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Mergim, student på Energi och miljö 300 hp.

Kontakta Mergim via formuläret nedan. Han svarar gärna på dina frågor.

Mergim berättar om sin tid på KTH

Hej! Mitt namn är Mergim, jag är 24 år gammal och studerar mitt femte år på civilingenjörsutbildningen inom Energi & miljö. Jag bor i Uppsala och pluggar på KTH Campus i Stockholm.

Jag ansökte till KTH under våren 2017, två år efter min gymnasieexamen. Mitt val av KTH blev som klarast när jag läste om KTH:s civilingenjörsutbildning då jag sedan länge haft ett stort intresse för matematik och teknik. Valet av Energi & miljö kom från min nyfikenhet gällande hållbarhet, miljön och förnybar energi. Det lät som ett spännande framtidsyrke med många valmöjligheter där jag dessutom skulle få ett roligt studentliv vid sidan av studierna. Efter fem år kan jag säga att du definitivt inte behöver känna dig orolig över hur mycket eller hur lite kunskap du tar med sig från gymnasiet. Det är dock viktigt att strukturera och utveckla en god studieteknik. Blir något tufft får du ofta hjälp av både klasskamrater och lärare.

Gällande utbildningen så är den otroligt bred och insiktsfull. Mycket fokus ligger på just hållbarhet, teknik och problemlösning men du får även ny kunskap inom en rad olika ämnen såsom matematik, fysik, ekonomi, biologi och kemi. Det finns även alla möjliga typer av aktiviteter att göra inom ett flertal sektioner, nämnder och föreningar på KTH och som involverar alla typer av människor från olika utbildningar. Mitt tips till blivande studenter är att våga ta steget att involvera er själva så tidigt som möjligt. Vill du dessutom byta destination och studera utomlands finns många utbytesmöjligheter. Jag skrev exempelvis mitt kandidatexamensarbete via ett stipendium från MFS. Vårt arbete handlade om solenergi och dess potential i Kosovo. Detta var ett riktigt lärorikt och spännande projekt som gav mig en inblick i hur man kan jobba som ingenjör i framtiden. Vill du ha en utbildning som involverar många aspekter gällande hållbarhet och framtidens tekniska lösningar i kombination med ett roligt studentliv så är Energi & miljö ett glasklart val.

Möjligheterna är många! 

Fråga Mergim

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2022-11-11