Farkostteknik har fler projekt- och grupparbeten

Sara, studerar Farkostteknik (masterinriktning: Tillämpad matematik/systemteori och optimering).

Varför har du valt att studera utbildningen Farkostteknik vid KTH?
För mig var det självklart att plugga vidare efter studenten. Jag har alltid gillat matematik och visste att jag ville plugga någonting där jag fick utlopp för det. Däremot visste jag inte riktigt vad jag ville jobba med eller vad jag ville inrikta mig mot. Farkostteknik är en av de civilingenjörsutbildningar som innehåller mest matematik och som samtidigt har flest masterprogram att välja på. Därför blev det just den utbildningen för mig.

Kan du nämna något mer som är utmärkande för utbildningen?
Farkostteknik har fler projekt- och grupparbeten än vissa andra program. Det känns positivt eftersom det är den arbetsformen som de flesta av oss studenter kommer att möta i det kommande yrkeslivet.

Hur ser de internationella möjligheterna ut inom programmet?
Väldigt bra! Jag har själv varit på utbyte i Sydney, Australien, under vårterminen i årskurs 3. Det var en otroligt givande och rolig termin. Utbytet innebar att jag var tvungen att göra mitt kandidatexamensarbete på distans men det funkade bra.

Motsvarar Farkostteknik dina förväntningar?
Ja, jag tycker att utbildningen har varit bra på det stora hela. Jag var ganska påläst när jag började, så jag visste ungefär vad jag kunde förvänta mig. Men vissa andra blev nog ganska chockade över studietakten och att det är så pass få ”farkostkurser”. De flesta kurser är väldigt övergripande.

Är det något du skulle vilja förändra i utbildningen?
Vissa kursupplägg skulle jag vilja förändra, men jag tycker att helhetsbilden av utbildningen är mycket bra.

Vad har varit roligast hittills?
Jag tycker att utbildningen är allra roligast nu på masternivå då man själv får välja sina kurser och läsa det man tycker är intressant! Sedan har jag gillat alla mattekurser.

Vad har varit mest svårt?
De kurser där det antogs att alla hade förkunskaper om motorer och sådant. Jag kände mig lite förvirrad under dessa kurser men det löste sig det också.

Hur är lärarna på utbildningen?
Alla lärare är kompetenta och kunniga inom sina områden. Däremot skulle vissa behöva läsa lite mer pedagogik.

Hur är studentlivet på KTH?
Studentlivet blir verkligen vad man gör det till. Vill man engagera sig mindre kan man exempelvis gå på fester och arbetsmarknadsdagar. Är man istället typen som vill engagera sig mer finns det hur många aktiviteter och kårföreningar som helst. Själv har jag bland annat suttit i studentkårsektionens styrelse och varit delaktig i klubbmästeriet, som ansvarar för sektionens pubverksamhet. Att engagera sig är väldigt roligt samtidigt som det ger vänner och erfarenheter för livet.

Vad har du för framtidsplaner?
Jag skriver mitt exjobb nu. Därefter vill jag gärna jobba med det som jag har inriktat mig mot under min masterutbildning, nämligen optimeringslära. Förhoppningsvis hittar jag ett spännande jobb i Stockholmsområdet.

Läs mer

Farkostteknik 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2017-09-29