Kate, Farkostteknik 300 hp (Öppen ingång 300 hp)

Kate började med att gå Öppen ingång 300 hp på KTH och pluggar nu Farkostteknik 300 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Hej! Jag heter Kate och pluggar Farkostteknik 300 hp på KTH Campus.

Jag har alltid tyckt att matte och fysik är kul och redan i högstadiet visste jag att de ämnena kommer att ha något att göra med mitt framtida yrke. På vilket sätt visste jag dock inte och tre år senare när gymnasieåren började ta slut visste jag fortfarande inte vad jag ville bli. Jag funderade först på SU och att bli matematiker, men ville egentligen ha ett mer socialt jobb, så när en klasskamrat nämnde civilingenjör blev jag genast intresserad. Då blev frågan, vilken inriktning? Eftersom jag inte kunde skapa mig en tillräckligt bra bild av möjligheterna med varje utbildning valde jag öppen ingång och vid slutet av det året var det klart att Farkostteknik lockade mest!

En enorm fördel med att plugga i Stockholm är att man är i nära kontakt med företag året runt. Genom allt från mässor, studiebesök till sommarjobb och mentorskapsprogram. Genom att plugga så nära arbetslivet bildar man tidigt en bra bild av vad ens idealiska arbetsplats är och vad man vill jobba med. Det leder till att man både lättare hittar jobb som passar en och att chanserna för att trivas på jobbet ökar. Sedan älskar jag att bo i Stockholm! Jag älskar att restauranger har öppet till sent på kvällen, att man kan gå ut varje helg och aldrig behöva besöka samma ställe två gånger. Jag älskar också möjligheten att med en kort tur med bilen hamna helt utanför den pulserande staden och istället vara vid havet eller i skogen på en promenad. Det bästa av båda världar finns här helt enkelt!

Mina fyra bästa tips till en blivande student:

  1. Ta reda på så mycket du kan om vad utbildningarna innebär innan du gör ditt val, på så sätt kan du vara säkrare på att det är rätt utbildning för just dig och du kan då börja se fram emot 5 fantastiskt roliga år.
     
  2. Några utbildningar erbjuder möjligheten att välja spår, en inriktning på studierna från andra året. Det är en bra idé att fundera på vilket (eller vilka) spår du är mest intresserad av och vilka master dem leder till. Läs på om den/dem och delta sedan i student för en dag, å kan du ställa massor av frågor om allt du funderar över till någon som faktiskt pluggar på utbildningen du är intresserad av och du får en bra bild av både utbildningen och studentlivet.
     
  3. Ta en titt på kurserna som tillhör utbildningen och dess olika masterval. Det finns bra beskrivningar på vad varje master innebär men räcker inte det så sök gärna på nätet och/eller läs studentbloggar. Se till att utbildningen har minst 2 olika masterval som är intressanta för dig.
     
  4. Sist men inte minst, stressa inte. Är du osäker på vad du ska välja så är öppen ingång en fantastisk möjlighet att påbörja dina studier med och samtidigt fortsätta upptäcka vad alla utbildningar innebär. Tveka inte att höra av dig till skolan för att ta reda på mer om varje utbildning.

På fritiden gillar jag att njuta av livet som icke-student, vilket man kan göra i en stad som Stockholm. Jag går gärna ut med vänner, fikar, shoppar och går på föreställningar.

Mitt drömjobb är ett jobb där jag kan designa förbränningsmotorer för lite snabbare bilar. Just nu är målet Audi och jag har därför börjat läsa tyska samt bestämt mig för att åka på utbytesstudier till Tyskland!

Läs mer

Farkostteknik 300 hp
Öppen ingång 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Till sidans topp