Magda, Farkostteknik 300 hp (Öppen ingång 300 hp)

Magda började med att gå Öppen ingång 300 hp på KTH och pluggar nu Farkostteknik 300 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Hej! Jag heter Magda och pluggar Farkostteknik 300 hp på KTH Campus.

Jag var länge inne på att läsa Biokemi, men landade slutligen i att det var matematiken jag tyckte var roligast och då var en teknisk utbildning det självklara valet. Men jag visste i princip inte mer än att jag tyckte om att räkna. Då var Öppen ingång ett perfekt val för mig och efter ett år lärde jag mig att jag tyckte det var väldigt roligt med mekanik också! Därför valde jag Farkostteknik, som är det programmet med mest matematik och mekanik.

Jag har bott i en förort till Stockholm hela mitt liv, men det var först några år sedan som jag på riktigt började upptäcka innerstaden. Trots att Stockholm är en stor stad är i princip allt tillräckligt nära för att ta sig dit till fots och stan bjuder på många trevliga promenadsträckor. En av mina favoritpromenader går från Kungsholmen bort till Kristineberg utmed vattnet vid Hornstulls strand. Perfekt för att rensa huvudet efter en dag med intensivt plugg. Stockholm bjuder även på ett väldigt rikt kulturliv och som student kan man ta del av detta till ett rabatterat pris! Själv går jag till exempel på balettföreställningar på Kungliga Operan då och då.

Mitt bästa tips till en blivande student är att det går att ändra sig! Framförallt kan man byta program eller inriktning inom skolan och då tillgodoräkna sig poäng, det viktiga är kanske att hitta ett universitet man trivs på. På KTH finns en väldigt stor bredd av tekniska utbildningar och många fördjupningsområden, så mycket olika saker att välja på helt enkelt! Öppen ingång är också ett säkert kort för någon som har svårt att bestämma sig, precis som jag hade!

Utanför studierna engagerar jag mig mycket i studentlivet och har gjort det under hela min studietid. Just nu sitter jag i Styrelsen för studentkåren på KTH, THS. Utöver det kämpar jag även med att komma iväg till gymmet några gånger i veckan för att få kroppen att må bättre. Får jag någon gång mycket tid över är det inte helt osannolikt att jag bakar något, gärna bröd eller tårtor.

Jag hoppas att jag i framtiden kommer att få använda mig av den kompetens jag skaffat mig under min studietid och att jag kommer att ha användning av de verktyg jag får lära mig att hantera idag. Jag skulle gärna fortsätta göra beräkningar i hållfasthetslära och programmera en del, men i dagsläget har jag ingen tydligare bild av vad mitt drömjobb skulle kunna vara.

Läs mer

Farkostteknik 300 hp
Öppen ingång 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2019-05-24