Till innehåll på sidan

Aleks, Industriell ekonomi 300 hp

Aleks studerar Industriell ekonomi 300 hp. I sin studentintervju berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH.

Aleks, student för Industriell ekonomi 300 hp

Namn: Aleks
Utbildning: Industriell ekonomi 300 hp

Intervju med student

Aleks går Industriell ekonomi 300 hp och berättar hur det är att studera på KTH.

Vem är du?

– Hej! Jag heter Aleks och pluggar Industriell ekonomi på KTH Campus.

Berätta om din väg till KTH!

– Under gymnasiet gillade jag matte och problemlösning så civilingenjörslinjen var ett ganska självklart val för mig. Jag valde att plugga Industriell ekonomi då jag gillar att utbildningen blandar teknik med ekonomi. Jag har länge gillat att jobba med projekt så att få jobba med projektledning inom teknik skulle vara perfekt för mig och programmet Industriell ekonomi förbereder mig för just det. KTH kändes givet då jag älskar storstäder och KTH är Sveriges bäst rankade tekniska universitet.

Vad är det bästa med att plugga i Stockholm?

– Det som är bäst med att bo i Stockholm är att det finns så mycket att göra, jämfört med andra städer. Jag gillar att vara aktiv så faktumet att man har chansen att gå och boxas, åka på cykeltur, springa ett race, gå på utomhusyoga och testa svärdfäktning under en och samma dag är underbart. Sen finns det många museer, utställningar, seminarier, festivaler och fester att gå på.

– När jag inte studerar så är jag engagerad i iSpexet, som är industriell ekonomi sektionens spexförening. Jag gillar också att hitta på roliga saker med mina kompisar och träna. Vidare har jag tre extrajobb - två av dem är som instagrammare för ett instagramkonto, och det tredje är studentambassadör för KTH. Kort sagt… jag gillar att ha ett fullt schema.

Vad är ditt bästa tips till den som funderar på att söka till KTH?

– Mitt bästa tips till en blivande student är att våga, för det ordnar sig. Våga sök ett program som du kanske inte vet om du kommer in på. Våga sök KTH även om din familj och vänner tycker att du ska göra något annat. Våga flytta till Stockholm även om bostadssituationen oroar dig. Det löser sig, jag lovar!

Vad har du för framtidsplaner?

– Mitt drömjobb skulle nog vara ett jobb som blandar marknadsföring med data. Sen tror jag starkt på att jobba med något jag tycker är kul, och jag skulle vilja ha internationella möjligheter. Med de tre kriterierna mötta tar jag jobbet!

Läs mer

Industriell ekonomi 300 hp

Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2021-10-26