Aleks, Industriell ekonomi 300 hp

Aleks pluggar Industriell ekonomi 300 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

– Hej, jag heter Aleks och plugga Industriell ekonomi på KTH Campus.

– Under gymnasiet gillade jag matte och problemlösning så civilingenjörslinjen var ett ganska självklart val för mig. Jag valde att plugga Industriell ekonomi då jag gillar att utbildningen blandar teknik med ekonomi. Jag har länge gillat att jobba med projekt så att få jobba med projektledning inom teknik skulle vara perfekt för mig och programmet Industriell ekonomi förbereder mig för just det. KTH kändes givet då jag älskar storstäder och KTH är Sveriges bäst rankade tekniska universitet.

– Det som är bäst med att bo i Stockholm är att det finns så mycket att göra, jämfört med andra städer. Jag gillar att vara aktiv så faktumet att man har chansen att gå och boxas, åka på cykeltur, springa ett race, gå på utomhusyoga och testa att svärdfäktas under en och samma dag är underbart. Sen finns det många museer, utställningar, seminarier, festivaler och fester att gå på.

– Mitt bästa tips till en blivande student är att våga, för det ordnar sig. Våga sök ett program som du kanske inte vet om du kommer in på. Våga sök KTH även om din familj och vänner tycker att du ska göra något annat. Våga flytta till Stockholm även om bostadssituationen oroar dig. Det löser sig, jag lovar!

– När jag inte studerar så är jag engagerad i iSpexet, som är industriell ekonomi sektionens spexförening. Jag gillar också att hitta på roliga saker med mina kompisar och träna. Vidare har jag tre extrajobb - två av dem är instagrammare för ett instagramkonto, och det tredje är studentambassadör för KTH. Kort sagt… jag gillar att ha ett fullt schema.

– Mitt drömjobb skulle nog vara ett jobb som blandar marknadsföring med data. Sen tror jag starkt på att jobba med något jag tycker är kul, och jag skulle vilja ha internationella möjligheter. Med de tre kriterierna mötta tar jag jobbet!

Läs mer

Industriell ekonomi 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-14