Till innehåll på sidan

Alex, Industriell ekonomi 300 hp

Alex studerar Industriell ekonomi 300 hp. I sin studentintervju berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Alex. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Alex, student för Industriell ekonomi 300 hp

Namn: Alex
Ålder: 22 år
Utbildning: Industriell ekonomi 300 hp
Från: Stockholm

Kontakta Alex

Intervju med student

Alex går Industriell ekonomi 300 hp och berättar hur det är att studera på KTH.

Vem är du?

– Mitt namn är Alex, jag är 22 år gammal och jag är från Stockholm. Jag läser nu mitt fjärde år på Civilingenjörsprogrammet i Industriell ekonomi på KTH.

Berätta om din väg till KTH!

– Trots att jag läste naturvetenskapsprogrammet på gymnasiet växte ett annat intresse för entreprenörskap fram, mer specifikt management. Efter studenten ville jag dyka djupare in i den världen men fortfarande ta vara på den tekniska delen som jag fått med mig från gymnasiet. Att läsa vidare på en teknikbaserad utbildning inriktad på management har därför varit en utmärkt kombination för mig. Jag visste dessutom att jag ville plugga direkt efter gymnasiet och stanna kvar i Stockholm, och hade många i min omgivning som rekommenderade KTH, vilket gjorde valet rätt enkelt. 

Hur är din utbildning?

– Det som utmärker utbildningen är dess kombination av teknik och ledarskap. Du får chansen att utveckla dina färdigheter som problemlösare samtidigt som du får ett bredare perspektiv på hur olika verksamheter bedrivs. Jag är verkligen nöjd med mitt val som har varit över förväntan.

– Möjligheterna för internationellt utbyte på programmet är oändliga. Det finns många universitet över hela världen att välja på. Förutom utbytesstudier finns även möjlighet att t.ex. ha ett internship utomlands. Den möjligheten fick jag efter första läsåret då jag blev erbjuden ett internship i Dubai. Där fick jag dels utnyttja mina teoretiska kunskaper från utbildningen men även få ett smakprov på hur arbetslivet utomlands kan vara. Det var väldigt lärorikt och något jag starkt rekommenderar!

Hur upplever du studentlivet under dina studier?

– Tiden på KTH börjar med den traditionella mottagningen som sektionen ordnar. Jag rekommenderar er att ge det en chans även om ni inte tror att det är något för er. Det är en fantastisk möjlighet att lära känna nya studenter. Kom ihåg att alla kliver in på KTH precis lika förvirrade som er själva.

– Att gå på universitet är inte som att gå på gymnasiet. Här är det inte lika mycket obligatorisk närvaro, men definitivt mycket mer eget ansvar. Gillar du att gå på föreläsningar och anteckna, gör det. Gillar du att sätta dig på biblioteket och plugga, gör det. Det gäller att hitta sin studieteknik och anpassa den till varje kurs. Själv föredrar jag en kombination av dem båda, och kan t.ex. under förmiddagen gå på en föreläsning för att senare under dagen sätta mig på ett fik och plugga.

Vad har du för framtidsplaner?

– Efter utbildningen har man möjlighet att jobba inom väldigt många olika branscher i näringslivet. Jag själv skulle vilja ha en position med mycket ansvar då det motiverar mig och är av stort intresse. Vilken bransch jag skulle vilja jobba inom är inte helt klart än, men som tur är behöver jag inte ta det beslutet nu heller.

– Det bästa med min framtida karriär är att möjligheterna kommer vara oändliga. Det finns ingen specifik yrkesroll en typisk ingenjör utbildar sig till, utan det kan vara i princip allt mellan himmel och jord. Dessutom har man möjligheten att arbeta utomlands, något jag skulle kunna tänka mig göra.

– Om du funderar på om Industriell ekonomi är något för dig eller om du känner att något i utbildningen verkar svårt eller mindre kul, tveka inte att höra av dig till mig.

Läs mer

Industriell ekonomi 300 hp

Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2021-10-21