Till innehåll på sidan

Alex, Industriell ekonomi 300 hp

Alex studerar Industriell ekonomi 300 hp. Här berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Alex. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Alex, student för Industriell ekonomi 300 hp

Kontakta Alex via formuläret nedan. Han svarar gärna på dina frågor.

Alex berättar om sin tid på KTH

Hej! Mitt namn är Alex, jag är 23 år gammal och jag är från Stockholm. Jag läser nu mitt femte och sista år på civilingenjörsutbildningen inom Industriell ekonomi på KTH. Jag är verkligen nöjd med mitt val som har varit över förväntan, men hur hamnade jag här? Jag läste naturvetenskap på gymnasiet, men märkte tidigt att ett intresse för entreprenörskap och management började växa fram. Efter studenten ville jag ta vara på intresset, men samtidigt låta den tekniska delen jag fått från gymnasiet leva vidare. Att läsa Industriell ekonomi, en utbildning som kombinerar teknik och ledarskap, var därför rätt match för mig. Jag hade även många i min omgivning som rekommenderade KTH, vilket gjorde att valet blev rätt enkelt. 

Att gå på universitet är inte som att gå på gymnasiet. Här följs principen frihet under ansvar. Gillar du att gå på föreläsningar och anteckna, gör det. Gillar du att sätta dig på biblioteket och plugga, gör det. Det gäller att hitta sin studieteknik och anpassa den till varje kurs. Själv föredrar jag en kombination av dem båda, och kan t.ex. under förmiddagen gå på en föreläsning för att senare under dagen sätta mig på ett fik och plugga.

Det bästa med min framtida karriär är att möjligheterna kommer vara oändliga. Redan första året fick jag prova på att arbeta utomlands i Dubai och ett deltidsjobb i branschen. Det positiva är att det inte finns någon specifik yrkesroll en typisk ingenjör utbildar sig till, utan det kan vara i princip allt mellan himmel och jord. Dessutom har man möjligheten att arbeta utomlands, något jag skulle kunna tänka mig göra.

Om du funderar på om Industriell ekonomi är något för dig eller om du känner att något i utbildningen verkar svårt eller mindre kul, tveka inte att höra av dig till mig.

Fråga Alex

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2022-10-27