Alex, Industriell ekonomi 300 hp

Alex pluggar Industriell ekonomi 300 hp på KTH campus. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

– Hej, jag heter Alex och jag pluggar Industriell Ekonomin 300 hp på KTH campus.

– Under min gymnasietid växte ett starkt intresse för management. Eftersom jag läste naturvetenskapsprogrammet på gymnasiet var det givet för mig att fortsätta på en teknikbaserad utbildning. Jag visste dessutom att jag ville plugga direkt efter gymnasiet. Då många i min omgivning rekommenderade KTH och jag ville stanna kvar i Stockholm var KTH ett självklart val för mig.

– Fördelen med att plugga här i Stockholm är att man bor i Sveriges huvudstad som har så mycket att erbjuda. Här finns en kombination av både ett brett studentliv och ett storstadsliv med högt tempo. Det jag uppskattar med Stockholm är dess blandning av människor och dess närhet till allt. Det finns dessutom bra möjligheter att hitta jobb och att utöka sitt nätverk tack vare närheten till näringslivet.

– Mitt bästa tips till dig som funderar på att söka en universitetsutbildning är att våga fråga det du undrar, ta reda på det du inte vet, och sök till det program du tycker passar dig. I slutändan är det viktigast att gå på magkänslan och inte på vad andra har sagt om vilka kurser som är lätta eller vilka städer som har bäst studentliv. Sök det som känns bäst för just dig och våga sök även om du känner dig osäker!

– När jag inte pluggar gör jag lite allt möjligt. Jag umgås med min familj, jobbar, eller hittar på något med vännerna. Det finns mycket att upptäcka i Stockholm, och det finns garanterat något för alla.

– Efter utbildningen har man möjlighet att jobba inom väldigt många olika branscher i näringslivet. Jag själv skulle vilja ha en position med mycket ansvar då det motiverar mig och är av stort intresse. Vilken bransch jag skulle vilja jobba inom är inte helt klart än, men som tur är behöver jag inte ta det beslutet nu heller.

– Det bästa med mitt blivande yrke är att möjligheterna kommer vara oändliga. Det finns ingen specifik yrkesroll en typisk ingenjör utbildar sig till, utan det kan vara i princip allt mellan himmel och jord. Dessutom har man möjligheten att arbeta utomlands, något jag skulle kunna tänka mig göra.

– Om du funderar på om Industriell Ekonomi är något för dig eller om du känner att något i utbildningen verkar svårt eller mindre kul, tveka inte att höra av dig till mig.

Läs mer

Industriell ekonomi 300 hp 

Längre intervju med Alex

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-14