Till innehåll på sidan

Fuad, Industriell ekonomi 300 hp

Fuad började med att gå Öppen ingång 300 hp på KTH och studerar nu Industriell ekonomi 300 hp. I sin studentintervju berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Fuad. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Fuad, student för Industriell ekonomi 300 hp

Namn: Fuad
Ålder: 21 år
Utbildning: Öppen ingång 300 hp och från år 2 Industriell ekonomi 300 hp
Från: Huddinge

Kontakta Fuad

Intervju med student

Fuad går Industriell ekonomi 300 hp och berättar hur det är att studera på KTH.

Vem är du?

– Jag heter Fuad och är 21 år gammal. Just nu studerar jag mitt tredje år på civilingenjörsprogrammet Industriell ekonomi.

Berätta om din väg till KTH!

– Jag valde min utbildning för att jag ville studera inom något brett som inom ämnena Civilingenjör samt Ekonomi & Management för att ha så många dörrar öppna som möjligt efter studierna. Anledningen till att jag valde att studera just på KTH är på grund av att det är ett toppuniversitet med bra utbildningar samt kontakter till näringslivet. Sen är jag som sagt från trakterna så mammas matlådor var en stor anledning också.

– Jag sökte direkt efter gymnasiet, alltså utan att ta ett sabbatsår för jag känner att min civilingenjörsexamen är ett verktyg jag behöver så snart som möjligt för att uppnå mina större mål i livet.

Hur är din utbildning?

– Det som är unikt med programmet Industriell ekonomi jämfört med de andra programmen på KTH är att här läser man naturvetenskap och ekonomi parallellt genom alla fem åren. Som person vill jag alltid hålla på med olika saker vilket gör programmets upplägg perfekt för mig. Att kunna plugga Projektledning ena stunden och Mekanik andra har verkligen underlättat studierna för mig då jag alltid kan byta mellan ekonomin och naturvetenskapen när jag känner för det.

– I år två får man även välja en specialisering inom de naturvetenskapliga ämnena mellan Tillämpad Matematik, Datateknik, Energisystem & Hållbarutveckling och Produktframtagning. Efter specialiseringen känns programmet som på nytt igen då man nu enbart läser ämnen inom sin specialisering parallellt med ekonomin.

– Vill man göra sin tid på Industriell ekonomi ännu mer varierande kan man läsa ett utbytesår/termin. Tack vare KTH:s starka internationella status finns det väldigt många samarbetsskolor runt om i hela världen att välja mellan.

Hur upplever du studentlivet under dina studier?

– Första tiden på KTH inleds med något som heter Mottagningen, vilket är ett 2-3 veckors program där man får göra massa roliga aktiviteter för att lära känna skolan och sina klasskamrater bättre. Hittills är mottagningen det roligaste jag varit med om på KTH. Utöver den perioden är studentlivet mer än levande. Med ungefär 6000 studerande på Campus finns det alltid någon studentaktivitet att engagera sig inom året runt. På Industriell ekonomi har vi flera olika nämnder, allt från teatergruppen I-spexet till företagsgruppen Näringslivsnämnden till jämställdhetsgruppen Gen-I. Tack vare dessa nämnder har vi en härlig gemenskap och sammanhållning där alla välkomnas att engagera sig. Så därför när du ska börja på KTH är mitt bästa tips till dig att våga. Våga söka kontakt med andra, våga bjuda på dig själv, våga ta för dig, våga prova på nya saker och allra viktigast våga vara dig själv. För när du börjar på KTH så sitter du alla i samma båt som alla andra, alla på ruta ett.

Vad har du för framtidsplaner?

– Mitt drömjobb är att få jobba med hållbar utveckling där jag kan hjälpa till och göra vår tillvaro på jorden bättre för oss och för våra barn och deras barn. Men jag vill även ha ett jobb där jag kan få friheten att kunna jobba var som helst i världen och som tur är finns det inte några geografiska gränser för en civilingenjörs kompetens. Därför lutar jag mot konsult, ett yrke där man får möjligheten att träffa olika människor på olika platser med olika kulturer och utmaningar. Varierande helt enkelt, precis som min utbildning! Men jag har än mycket att lära mig om yrket, arbetslivet och mig själv!

Läs mer

Industriell ekonomi 300 hp

Öppen ingång 300 hp

Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-11-10