Kristina, Industriell ekonomi 300 hp

Kristina pluggar Industriell ekonomi 300 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

– Hej, mitt namn är Kristina jag kommer ifrån Stockholm och jag pluggar Industriell Ekonomi 300 hp på KTH campus.

– Redan som barn har jag alltid haft en dröm, jag vill hjälpa människor och erbjuda människor i nöd en hjälpande hand. Jag ville vara med och påverka samt göra världen till bättre plats till kommande generationer. Sedan ung drömde jag alltid om att bli läkare men halvvägs in på gymnasieutbildningen insåg jag efter en incident att detta kanske inte var det rätta yrket för mig. En kombination av mitt intresse för entreprenörskap och ekonomi samt en dröm om att uppfylla min mammas dröm som själv ville studera ekonomi men tyvärr inte lyckades uppfylla den drömmen på grund av krig i hemlandet Libanon. Dessa faktorer kombinerat med mina egna intressen och ambitioner gjorde valet väldigt enkelt. När jag senare läste igenom de olika utbildningarna på KTH och jämförde de olika utbildningarna föll beslutet på Industriell Ekonomi och jag kunde känna igen mig själv i utbildningen.

– Stockholm är en stad som erbjuder allt och lite till. Allt från natur och arkitektur till uteliv, event och aktiviteter gör Stockholm till en stad med ständigt liv och brett utbud. Fördelen med att studera i Stockholm är den variation man får som student. KTH är en stor skola som erbjuder ett av Sveriges bästa studentliv likaså finns det en massa nämnder och föreningar man kan ta del av. Men skulle man behöva komma bort från skolan och byta miljö så finns en hel stad att ta del av bara några meter bort.

– Mitt bästa tips till dig som blivande student är att inte stressa, allt kommer att lösa sig! Ibland möter man hinder på vägen mot sitt mål, men det är inget som ska stoppa dig. Lär dig av situationen och använd dessa lärdomar för att tackla nästa hinder som kommer din väg. Studietekniken skulle jag säga är ditt viktigaste redskap, ibland kan man tro att man har gjort allt rätt men utfallet resulterar inte i vad man hade förväntat sig så våga ändra på din studieteknik och finslipa den på vägen. Att hitta en grupp vänner att studera med skulle jag säga är väldigt värdefullt, man lär sig av varandra och hjälps åt, man hjälper även varandra hålla motivationen uppe och stöttar varandra. Många kan tycka att det är läskigt att börja studera på universitet, jag var själv väldigt nervös. Men vi alla sitter i samma båt, var inte nervös utan det kommer att lösa sig! Ta vara på studietiden och glöm inte att ha kul och skapa minnen under tiden.

– Utanför studierna spenderar jag en stor del av min tid till familj och vänner, jag arbetar även vid sidan av studierna och är engagerad i sektionen. Jag tycker det är nyttigt att ibland komma ifrån studierna och göra annat, det hjälper för att hålla studiemotivationen uppe. Första året på KTH så var jag inte alls engagerad i sektionen då jag oftast brukade tänka att jag ville komma ifrån skolmiljön och jag kände att det kunde distrahera mig från studierna. Det var inte förrän jag först började engagera mig som jag insåg vilken positiv effekt och påverkan det kan göra på studentlivet. Jag tycker det är roligt att engagera sig och det skapar även möjligheten att lära känna nya människor, man får chansen att umgås med andra och lära sig från andra studenter.

– Mitt drömjobb eller min drömarbetsplats är en plats där jag hittar en utmaning, där jag kan klättra i min karriär och där jag kan göra en ”impact”. Det är ett jobb där jag får chansen att göra världen till en bättre plats för kommande generationer. Det är även ett jobb där jag uppfyller mina mål och min dröm och förser mig med möjligheten att jobba runt om i världen. Det är en arbetsplats jag längtar till att få vara på, med arbetskamrater som jag tillsammans med kan utvecklas och tillföra värde till det företag vi arbetar på. Det är en arbetsplats som jag trivs och ständigt utvecklas på.

Läs mer 

Industriell ekonomi 300 hp

Längre intervju med Kristina

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-14