Möjlighet att åka till många universitet runt om i världen

Christina är student vid civilingenjörsutbildningen Industriell ekonomi.

Berätta om din bakgrund och vägen till KTH?
Läste natur på Kärrtorps gymnasium och började plugga på KTH direkt efter studenten. Jag sökte till Industriell ekonomi för att jag ville kombinera utbildningen med både teknik och ekonomi men kom inte in direkt. Istället läste jag mitt första år på programmet Öppen ingång och kom därefter in på Industriell ekonomi. Att plugga på KTH passar mig otroligt bra eftersom det ligger i Stockholm och man kan välja att leva studentlivet eller inte på sin fritid!

Vad är utmärkande för utbildningen?
Man får läsa en blandning av ekonomi och teknik och får en otroligt bred kunskapsbas inför framtiden samtidigt som man blir mycket attraktiv på arbetsmarknaden.

Motsvarar utbildningen dina förväntningar?
Absolut! Det enda jag skulle vilja förändra är att införa någon slags praktik. Det skulle t.ex. kunna vara obligatoriskt att skriva kandidat- eller examensarbetet på ett företag för att alla ska få en insikt i arbetslivet redan innan examen.

Hur är lärarna på utbildningen?
Oftast mycket hjälpsamma när man frågar om hjälp!

Vad har varit roligast hittills?
Att åka på utbyte till Chile! Det var en unik möjlighet att få uppleva vardagslivet i ett annat land och resa runt i Sydamerika. Lärde mig dessutom att tala spanska flytande!

Vad har varit mest utmanande och hur har du tacklat det du upplevt som svårt?
Mitt första år på KTH var nog det mest utmanande. Man slängs in i ett högt tempo men med en bra studieteknik kommer man långt! Det tar ett tag att lära känna sig själv och KTH:s system men när allt väl sitter på plats blir allt lättare.

Hur ser de internationella möjligheterna ut inom Industriell ekonomi?
Som student på Industriell ekonomi har man möjligheten att åka till otroligt många universitet runt om i världen. Jag var på utbyte i Chile i höstas och det var verkligen det häftigaste jag någonsin gjort! Om jag haft längre tid kvar på utbildningen hade jag nog åkt på ännu ett utbyte men till Grekland.

Vad finns det för stöd att få med studierna?
Lärarna och övningsassistenterna hjälper alltid till om man inte förstår. Under mitt första år gick jag dessutom på KTH:s mattestuga nästan varje dag. Där kan man fråga äldre studenter om hjälp samtidigt som man sitter och pluggar. Man kan även få liknande hjälp med programmering om man behöver stöd eller bara vill lära sig mer!

Beskriv campusmiljön och studentlivet!
Det finns massvis med aktiviteter man kan delta i året om, både inom sektionen och mellan olika program. Campuset är väldigt stort och man känner sig aldrig ensam på KTH. Samtidigt ligger det nära till stan vilket är ett stort plus enligt mig!

Hur är första tiden på KTH, hur lärde du känna nya människor?
Mottagningen är ett superbra sätt att lära känna folk redan innan skolan faktiskt dragit igång. Jag lärde även känna nya människor under grupparbeten i skolan. Under första tiden är alla nyfikna på varandra också, så man kan nästan inte undgå att träffa nytt folk!

Hur är sammanhållningen på Industriell ekonomi?
Sammanhållningen i både klassen och utbildningen som helhet är otroligt bra! Vi har många grupparbeten i skolan och hittar på aktiviteter inom sektionen vilket leder till att man lär känna så himla många.

Vad är ditt drömjobb efter utbildningen?
Mitt drömjobb hade varit en utmanande tjänst på H&M eller IKEA! Skulle gärna arbeta som projektledare eller konsult på ett företag inom energibranschen också!

 Läs mer

Industriell ekonomi 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2017-09-29