Till innehåll på sidan

Pauline, Industriell ekonomi 300 hp

Pauline började med att gå Öppen ingång 300 hp och pluggar nu Industriell ekonomi 300 hp. I sin studentintervju berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH.

Pauline, student för Industriell ekonomi 300 hp

Namn: Pauline
Utbildning: Öppen ingång 300 hp, Industriell ekonomi 300 hp
Från: Borås

Intervju med student

Pauline går Industriell ekonomi 300 hp och berättar hur det är att studera på KTH.

Vem är du?

– Mitt namn är Pauline och jag läser Industriell Ekonomi 300 hp på KTH campus.

Berätta om din väg till KTH!

– När jag var liten ville jag bli artist, konstnär eller kläddesigner och hade någon sagt till mig då att jag skulle utbilda mig till ingenjör hade jag inte haft en aning om vad det var. Jag har alltid haft väldigt svårt att bestämma mig så när det kom till gymnasievalet valde jag någonting som var tillräckligt brett för att inte stänga några dörrar. Då jag visste att läkare inte var något för mig blev det tekniklinjen. Efter gymnasiet tog jag bland annat ett år i Kina där jag studerade kinesiska men också några till sabbatsår där jag testade på att jobba som både fotograf, optikerassistent och på nöjesparken Liseberg.

– När jag väl blev sugen på att plugga vidare tänkte jag igen; ”Vad ska jag välja för att inte stänga några dörrar?” Det blev något så brett som Öppen ingång 300 hp på KTH. Det gav mig möjlighet att hitta vad jag tycker är roligt och ledde till att jag sedan valde Industriell ekonomi 300 hp som också är en väldigt bred linje!

Hur tycker du att studentlivet är i Stockholm?

– Det jag gillar mest med att plugga i Stockholm är att det är en perfekt kombination av både studentliv och storstadsliv. För mig som kommer ifrån Borås var det ett stort steg att flytta till huvudstaden, men som jag trivs! Det finns alltid något att göra, oavsett om det är en konsert, företagsevent eller en tentapub så vet man att det alltid finns något kul att hitta på! Den andra stora fördelen är att man har mycket bra kontakt med näringslivet redan från början av sina studier på KTH. Stora arbetsmarknadsdagar som THS Armada, Dagen I och liknande ger oss studenter goda möjligheter att redan i ett tidigt stadie upptäcka företag som är potentiella arbetsgivare i framtiden.

– På min lediga tid engagerar jag mig ganska mycket i studentlivet då jag är med i Spex, en fotoförening, olika arbetsmarknadsdagar och en sportförening. Det har varit otroligt givande, gett mig massor av härliga vänner och dessutom varit så roligt! När jag har tid över tycker jag också mycket om att träna, fotografera och äta gott.

Vad är ditt tips för den som börjar plugga på KTH?

– Mitt bästa tips till en blivande student på KTH är att välja något man tycker är kul. Om man gillar det man pluggar blir det både enklare och såklart roligare!

Vad har du för framtidsplaner?

– När jag har tagit examen skulle jag vilja jobba med programmering, design, analys och projektledning. Hur jag vill kombinera detta vet jag inte ännu men det ska bli spännande. Att ha KTH i ryggen ger fantastiska möjligheter till framtiden och jag ser fram emot att komma ut i arbetslivet!​

Läs mer

Öppen ingång 300 hp

Industriell ekonomi 300 hp

Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2021-11-02