Att se hur ett riktiga företag arbetar och löser problem har man nytta av när man kommer ut i arbetslivet

Linus läser civilingenjörsprogrammet Industriell teknik och hållbarhet, spår inom Maskinteknik, civilingenjör 300 hp.

Berätta om din bakgrund och vägen till KTH?
Jag har alltid varit fascinerad över all den teknik som finns i dagens samhälle och hela tiden undrat hur allt fungerar. En av mina favoritsysslor när jag var yngre var att skruva isär saker och försöka få dem att fungera igen. Jag kommer tydligt ihåg att jag fick en gammal symaskin av farmor och farfar som jag direkt skruvade isär för att sedan skruva ihop igen i hopp om att den skulle fungera. 

Jag började mina studier på KTH efter ett års uppehåll från skolan då jag jobbade och sparade pengar inför studierna. Att jag inte börja studera direkt efter gymnasiet var bra för min del, då det väckte en ny studieglöd, för jag insåg att de roliga jobben är svåra att få om man inte studerat på högskolan. 

Varför har du valt att studera just utbildningen Industriell teknik och hållbarhet?
Den verkade ha en bra blandning av många olika tekniska områden och att man även skulle få mycket insyn i de företag som finns runt om i Södertälje. Att redan från skolbänken se hur ett riktiga företag arbetar och löser problem tror jag man har stor nytta av när man kommer ut i arbetslivet. 

Varför har du valt att studera just vid KTH?
En av huvudanledningarna till att jag ville studera vid KTH är att det enligt mig är en av de bättre tekniska högskolorna som det går att studera vid och som hela tiden hänger med i utvecklingen. När man är klar med sin utbildning så är man eftertraktad på arbetsmarknaden. Att jag att kunde bo kvar i Stockholm och slippa ta studielån var naturligtvis ingen nackdel.

Vad har varit roligast hittills? Varför?
Det är mycket som har varit roligt hittills men att få gå på studiebesök i riktiga fabriker har varit både roligt och lärorikt. Vi har även fått göra olika datormodeller på flödessystem och på så sätt fått bättre förståelse för hur det fungerar i industrin.

Beskriv campusmiljön/studentlivet!
Studentlivet ute i Södertälje är tyvärr inte det bästa men vi har vårt egna klubbmästeri som anordnar pubar och event på skolan. Klubbmästeriet i Södertälje kallas för QM och är jätteduktiga på att anordna roliga sittningar men även andra aktiviteter. En av de aktiviteter som många ser fram emot är Telge goes Åre som är en vecka i Åre med massor av skidåkning och gemenskap.

Studiemiljön i Södertälje är även den bra och det är lätt att hitta någonstans att studera. Det är också lätt att hitta kamrater att studera med från programmet.  

Läs mer

Industriell teknik och hållbarhet, spår inom Maskinteknik 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2017-09-29