Alexandra, Industriell teknik och hållbarhet 300 hp

Alexandra pluggar Industriell teknik och hållbarhet 300 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

– Hej! Jag heter Alexandra och jag läser Industriell teknik och hållbarhet 300 hp på KTH Södertälje.

– Jag bestämde mig för att fortsätta till universitetet direkt efter gymnasiet. När jag fick hem KTH:s utbildningskatalog läste jag om denna nya utbildning som skulle ha fokus på produktion och ett mycket nära samarbete med näringslivet, något som jag tyckte om. Efter eventet som hölls bara för tjejer ”The Future Needs Giants” var jag helt övertygad om att det var KTH jag ville gå på och att Industriell teknik och hållbarhet skulle vara det bästa valet för mig.

– Fördelen med en storstad är pulsen och fördelen med Stockholm är att många stora företag är samlade här vilket gynnar studenter samtidigt som universiteten är i världsklass. Stockholm är en mycket fin stad med mycket vatten och grönska och det är enkelt att hålla sig aktiv i dess fina natur året runt. Stockholm har en anrik historia som stad samtidigt som den förnyas hela tiden, något jag anser relativt unikt. För mig som Stockholmstjej var det ett självklart val att välja att stanna kvar i Stockholm, staden jag älskar mest, allt jag behöver finns här och hittills har jag inte ångrat mitt val en enda sekund.

– Mitt bästa tips till en blivande student är att välja en utbildning som kommer leda till ett arbete du tycker är kul. Nöj dig med inget mindre än det, för det är du värd! Om du inte är helt säker på vilken inriktning inom civilingenjörer som passar dig så är det bara att tänka på att alla utbildningar innehåller ungefär samma kurser förutom de programspecifika; detta innebär att du till slut kommer att ha likande kunskaper som alla andra civilingenjörer. Stressa inte upp dig innan valet, sov på saken och gör det som känns rätt!

– Utanför studierna sitter jag i en styrelse för en samfällighetsförening som kassör och på fritiden tycker jag om att kolla på serier, umgås med kompisar samt sporta och dansa. Fotboll och basket är sporter jag älskar och följer. Barcelona i Spanien och Olympiakos i Grekland är mina absoluta favoritlag i respektive sport.

– Mitt drömjobb är projektledare inom stora förbättringsprojekt. Att kunna utforma grupper av experter som under mitt ledarskap ska kunna lösa problem som företaget antingen inte ens vet existerar eller är helt beroende av att bli korrigerade, dvs. både kort- och långsiktiga förbättringsprojekt.

Läs mer

Industriell teknik och hållbarhet 300 hp

Längre intervju med Alexandra

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-14