Till innehåll på sidan

Natalie, Industriell teknik och hållbarhet 300 hp

Natalie studerar Industriell teknik och hållbarhet 300 hp. I sin studentintervju berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Natalie. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Natalie, student på Industriell teknik och hållbarhet 300 hp.

Namn: Natalie
Ålder: 22 år
Utbildning: Industriell teknik och hållbarhet 300 hp
Från: Stockholm

Kontakta Natalie

Intervju med student

Natalie går Industriell teknik och hållbarhet 300 hp och berättar hur det är att studera på KTH.

Vem är du?

– Jag heter Natalie och jag är 22 år gammal. Jag är född och uppvuxen i Stockholm och läser nu mitt tredje år på civilingenjörsutbildningen Industriell teknik och hållbarhet, en utbildning som går på KTH Campus och KTH Södertälje .

Berätta om din väg till KTH!

- Jag gick naturvetenskapsprogrammet och mitt favoritämne var biologi, så jag trodde att ett framtidsyrke inom vården skulle vara något för mig. Med åren lärde jag känna mig själv och insåg att det inte alls var det jag ville. Vilket gjorde valet av min framtida utbildning lite svårare mot slutet av gymnasiet. Jag, som är en person med höga ambitioner och mål, visste då inte vad jag ville studera på universitetet.

– Med vägledningen från min mamma kom vi fram till att jag kanske skulle passa bättre som en framtida problemlösare. Efter en massa research om vad en ingenjör gör och kan göra så blev allting klart för mig. Så när jag klickade in ingenjörsutbildningar i min anmälan så hamnade denna utbildning högst upp på min lista och jag blev antagen mot sommarens slut. När jag väl började programmet på hösten visste jag att jag hade hamnat rätt. Det var och är fortfarande den perfekta utbildningen för mig.

Hur är din utbildning?

– Det som utmärker utbildningen är bland annat dess nära samarbete med näringslivet. Möjligheten att kunna besöka företag och se hur allt fungerar med egna ögon men även ha delmoment i de olika programspecifika kurserna som till exempel går ut på att förbättra en viss process i produktionslinan gör studierna mycket roligare och mer givande.

– Det som jag tyckt har varit svårt men ändå bekvämt med denna utbildning är att den går på två olika campus, vilket ger ett miljöombyte men lite extra pendlande. De programspecifika kurserna är vanligtvis på Campus Södertälje och andra kurser som majoriteten av civilingenjörer läser är på KTH Campus, Vallhallavägen, där lektionerna är tillsammans med studenter från andra program.

– Jag har som de flesta studenter vissa ämnen jag är bra på och tycker om samt andra ämnen som jag är mindre bra på. Som tur är finns det gott om hjälp du kan få för alla i samtliga kurser, bland annat klasskompisar, lärare, SI-ledare, programmering- och mattestugor.

– Min utbildning inom Industriell teknik och hållbarhet är en relativt ny utbildning och erbjuder som alla andra utbildningar på KTH möjligheten för utbytestermin/utbytes år. Tack vare KTH:s internationella profil finns det ett brett utbud av universitet runtom i världen att välja mellan.

Hur upplever du studentlivet under dina studier?

– Första tiden på KTH inleds med en mottagning, vilket är ett 2-3 veckors program fyllt med roliga aktiviteter för att lära känna skolan och sina klasskamrater bättre. Det vill du inte missa, det är än idag minnesvärda veckor för mig som jag aldrig kommer glömma!

– För att jag ursprungligen är från Stockholm så spenderar jag min fritid med vänner på de olika fina caféerna för att studera, går på aktiviteter som staden har att erbjuda och spenderar mina utekvällar i Stockholms innerstad. Det positiva är att flera organisationer, sektioner och tusentals studenter planerar event/studentaktiviteter där du med andra studenter kan engagera dig året om.

– En vanlig dag för mig är vanligtvis 2-3 föreläsningar och/eller övningar, men det kan beroende på kurs förekomma laborationstillfällen, studiebesök eller redovisningstillfällen som är obligatoriska. Det kan också förekomma frivilliga hjälplektioner i särskilda kurser såsom matematik och programmering. Mycket blir så individuellt och valfritt på universitetet, du får själv ansvara för att gå på lektioner och studera till kurserna.

– Mitt bästa tips till nya studenter är att komma ihåg att majoriteten av studenterna är eller har varit i samma sits som du, om det nu är att du har svårt för en kurs, kommit till en ny stad eller bara är nervös på grund av den nya studiemiljön. Att våga starta en konversation med personen som sitter bredvid dig eller våga be om hjälp tar dig långt fram på universitetet!

Vad har du för framtidsplaner?

– Jag vill njuta av min studietid, lära mig massor från både studierna men även de sociala nätverken som skapas. Jag vet att med min utbildning från ett av de högst rankade universiteten kan jag komma långt i livet. Så länge jag finner en nisch längs vägen som jag kommer brinna för och älska varje morgon blir jag nöjd. Mitt slutliga mål i livet är att ha gjort en förbättring och bidragit till denna värld för det bättre. Något att komma ihåg är att ha kul under resans gång!

Läs mer

Industriell teknik och hållbarhet 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2021-11-02