Det bästa med min utbildning är att få prova på många olika saker inom områden som intresserar mig.

Nora pluggar sitt andra år på programmet för Informationsteknik.

Varför valde du att plugga på KTH?
Jag ville börja studera på KTH för att jag hörde mycket gott om det. T.ex. att det är duktiga och motiverade studenter som fortsätter sina studier på KTH men även att det är en internationellt känd högskola. Jag har även mina syskon som studerar på KTH som också berättade om de intressanta kurserna och studentlivet i Stockholm.

Varför valde du din utbildning?
Jag sökte en utbildning som är mycket efterfrågad i samhället men som också är bred. IT var ett perfekt val. Som många vet så är IT en stor del av samhället och av den anledningen är den lockade för de flesta. På programmet Informationsteknik här i Kista har vi en härlig stämning jämt.

Vad är det bästa med din utbildning?
Det bästa med min utbildning är att få prova på många olika saker inom områden som intresserar mig. Dessa är bl.a mjukvara och hårdvara. De tre första åren är det brett men med tidens gång blir det mer inriktat och då kan man välja det som man finner mest intressant.

Vad är det bästa med att vara student på KTH Kista?
KTH Kista är kompakt med tanke på storleken. Vi sitter i en ny byggnad som är väldigt fräsch samt har en bra studiemiljö. Det bästa är att hela Kista galleria ligger endast några meter ifrån byggnaden. Där finns det Food Court som har flera restauranger från olika kulturer.

Vad vill du göra efter examen?
Jag har inte riktigt bestämt mig, det finns flera möjligheter och mycket jag är intresserad av. Nu gäller det att prova på!

Har du några tips till de studenter som ska börja på KTH?
Att planera är viktigt. Belöna gärna dig själv när du följer din plan. Planera smart, genom att ha bra studieteknik och studievanor. Försök att alltid vara på topp, var motiverad och plugga gärna med andra - det underlättar oftast. Självdisciplin och planeringen ger en trygg känsla.

Läs mer

Informationsteknik 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2017-09-29