Madeleine, Informationsteknik 300 hp

Madeleine pluggar Informationsteknik 300 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Hej! Jag heter Madeleine och pluggar Informationsteknik 300 hp på KTH Kista.

Jag tänkte att jag aldrig mer skulle behöva räkna matte efter Matematik 4 i gymnasiet. Så fel jag kunde ha! Under mitt sista år i gymnasiet bestämde jag mig för att jag skulle börja plugga direkt efter studenten och få det ”överstökat”. På SACO-mässan plockade jag katalog efter katalog, men blev inte mycket klokare än att jag äntligen hajjade skillnaden på civilingenjör och högskoleingenjör. När jag kom hem satt jag i flera månader och bläddrade igenom katalogerna. Jag började med att skriva upp de utbildningar som lät intressanta i ett tomt block, sedan körde jag på uteslutningsmetoden och strök de utbildningar som inte lät lika lockande när jag hade samlat alla intressanta. KTH har alltid varit min dröm sedan grundskolan, även om jag gav upp på den drömmen halvvägs genom gymnasiet. Slutligen hade jag två kandidater, antingen Medieteknik 300 hp eller Informationsteknik 300 hp, och sökte till båda. Men det var först mellan urval ett och två som jag bestämde mig för att tacka ja till Informationsteknik!

Mitt val att plugga i Stockholm berodde på flera saker, bland annat på att jag fortfarande kunde bo hemma och slippa ta lån. Dessutom kunde jag behålla mina fina vänner sedan tidigare och fortsätta med ridningen på fritiden. Stockholm har den fördelen att jag kan leva studentlivet fullt ut och samtidigt vara stadsmänniska. Det är något som jag tror folk glömmer bort att det finns mycket mer än bara skolan i Stockholm.

Tips till er som funderar på att börja plugga är att ta tag i uppgifterna direkt när du får dem i skolan. Du kommer då slippa att sitta samma kväll som deadlinen och känna hur motivationen försvinner. Våga ställa frågor! Det finns alltid minst 1 person till som inte förstår samma fråga som dig. Gör dig själv och kompisen en tjänst genom att räcka upp handen. Annars kommer du säkert glömma bort att kolla upp svaret på egen hand + att det tar dubbelt så lång tid att ta reda på det själv.

På fritiden har jag galet roligt! Jag är engagerad i sektionsstyrelsen där jag utvecklar min mötesteknik, får vara med och påverka hela sektionen och nätverkar bland våra medlemmar. Är även medlem i klubbmästeriet QMISK där jag jobbar pub en gång i månaden. Vi har en sådan fantastisk gemenskap och gör mer än bara festar i skolan. Utöver detta har jag introducerats till spelvärlden (Borderlands 2 är favoriten) och jag lyckas klämma in lite ridning på helgerna. Utöver detta jobbar jag också för att få erfarenhet inom IT-världen. Höjdpunkterna under terminerna är filmkvällarna hemma hos mina kompisar (som var mina faddrar under mottagningen!).

Mitt drömjobb vet jag själv inte om, än… Varje kurs jag läser ser jag som en chans för mig att känna av ifall detta ämne är något jag skulle kunna arbeta med i framtiden. Det jag vet är att jag vill bidra till världen med mitt yrke, jag vill arbeta internationellt och jag vill arbeta med människor. Därför känns det som att jag valt helt rätt utbildning för att efter examen kunna uppnå dessa mål!

Läs mer

Informationsteknik 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2018-11-20