Under grundkursen för datorteknik insåg jag att jag hade hittat rätt.

Carl läser det fjärde året på civilingenjörsutbildningen i Informationsteknik. Han valde att studera på KTH på grund av alla de möjligheter som ingenjörsyrket erbjuder.

Varför valde du att plugga på KTH?
Jag har alltid varit intresserad av problemlösning – hur saker fungerar rent tekniskt och i synnerhet hur datorer fungerar. Under tonåren började jag bli jag fascinerad av de möjligheter som ingenjörer har och trots att jag hade andra funderingar på vad jag ville bli återkom jag till ingenjörstankarna. Att jag valde just KTH var på grund av de många möjligheter som utbildningarna erbjuder. Programmet i informationsteknik har en internationell inriktning mot kinesiska, vilket var en av de möjligheter som tilltalade mig.

Varför valde du din utbildning?
Jag har länge haft ett intresse för informationsteknik. På utbildningen hoppades jag att jag skulle få en förståelse för hur alla delar i en dator fungerar och samverkar. Under grundkursen för datorteknik insåg jag att jag hade hittat rätt!

Vad är det bästa med din utbildning?
Det bästa med utbildningen i informationsteknik är helhetsgreppet på ett datorsystem. Förståelsen byggs upp från grunden med allt från hur logiska kretsar fungerar till hur man bäst utnyttjar de tillgängliga resurserna i ett system med flera kärnor.

Vad gör du när du inte studerar?
På min fritid är jag mycket engagerad i Studentkåren i Kista då jag gillar att testa och lära mig nya saker samt att träffa människor. När jag inte håller mig i KTH:s närhet klättrar jag gärna, eller spelar badminton och squash. När jag vill koppla av bakar jag, lagar någon god mat eller spelar piano.

Vad vill du göra efter examen?
Efter examen hoppas jag att jag får möjlighet att arbeta i och mot Kina och Asien ett antal år som utvecklare och senare kanske bli projektledare av inbyggda system. 

Vad tycker du att man ska man tänka på när man väljer utbildning?
Det självklara, men ibland svåra, är att välja helt efter vad man tycker är roligt och intressant. Vad får dig att djupdyka i artiklar eller att bli intresserad av nyheter? Om man är fortsatt osäker är mitt tips att försöka prata med personer som redan läser något program som verkar intressant på skolans öppna hus eller vid informationstillfällen på högskolemässor, då får man bättre koll.

Har du några tips till de studenter som ska börja till hösten?
För egen del var mottagningen som Studentkåren anordnar helt avgörande och fick mig att känna mig varmt välkommen! Vi som blev vänner då har hjälpt varandra med studierna och haft otroligt roligt tillsammans. Hittar du studiekamrater med lika ambition kommer ni tillsammans att ta varandra genom studierna!

Läs mer

Informationsteknik 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2017-09-29