Johanna, Informationsteknik 300 hp

Johanna pluggar Informationsteknik 300 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Johanna, student för Informationsteknik 300 hp

– Hej, jag heter Johanna och kommer från en stad utanför Göteborg som heter Kungsbacka, men nu ser jag Stockholm som mitt hem. Jag läser Civilingenjörsutbildning i Informationsteknik 300 hp på KTH Kista.

– Jag hade väldigt svårt att bestämma mig för vad jag ville studera. Efter gymnasiet flyttade jag till Skottland för att plugga kemi, men insåg efter ett år att det inte alls passade mig. När jag kom tillbaka till Sverige gjorde jag en lista på allt jag ville ha ut av ett jobb. Jag ville jobba med något som var kreativt, socialt, innehöll mycket problemlösning och analytiskt tänkande och som var varierande. Jag hade också insett att jag verkligen saknade matte. Jag tog ett sabbatsår och gick under tiden igenom alla 2000 program på antagning.se och efter mycket utsållande valde jag mellan informationsteknik och läkarlinjen. Jag valde det jag pluggar idag för att det kändes mer varierande och för att jag tänkte att det skulle erbjuda mer frihet och möjlighet att skapa min egen väg.

– För mig var valet av KTH som universitet enkelt. Det är Sveriges, och ett av världens, bästa tekniska universitet vilket gjorde att jag visste att jag skulle få en väldigt bra utbildning som kommer leda till många möjligheter inom min karriär. Jag ville också gärna bo i Stockholm, så KTH var perfekt för mig.

– Jag kommer från en stad precis utanför Göteborg så jag har nog hört alla fördomar som finns om Stockholm. Min upplevelse är dock att de flesta av dem bara är fördomar dock. Jag älskar Stockholm som stad. Arkitekturen och landskapet är oerhört vackert, det finns väldigt mycket kultur här och det är alltid något på gång. Det finns något för alla, oavsett om man är intresserad av konst, sport, politik eller något annat. Detsamma gäller Stockholms studentliv. Studentlivet är väldigt levande och utbrett vilket gör att man som student i Stockholm både får fördelarna av att leva i en storstad och i en studentstad. Utöver det har de flesta stora företag sitt huvudkontor i Stockholm vilket gör det enklare att hitta intressanta jobb.

– Mitt bästa tips till alla nya elever är att försöka hitta hur just du lär dig bäst så tidigt som möjligt. Jag vet att det säkert sagts massor med gånger, men jag tycker att det är så viktigt. Jag brukar alltid säga att det är bättre att plugga effektivt än länge. Det betyder förstås olika saker förolika personer, men att hitta rätt studieteknik gör både att studierna blir roligare och att en får mer fritid. En kan behöva pröva sig fram lite, men det finns också mycket test som kan hjälpa till att avgöra vilka metoder som skulle passa bäst.

– Utanför mina studier och mitt jobb som studentambassadör tycker jag om att engagera mig i studentlivet. Det finns så oerhört mycket att göra och jag vill testa på lite allt möjligt innan jag tar min examen. Något av det roligaste jag gjorde förra läsåret var att jag var på bal i vårt kårhus, Nymble, vilket var en fantastisk upplevelse. Jag tycker också mycket om att umgås med mina nära och kära. Jag älskar att göra Escape Rooms, åka på små utflykter eller bara äta middag tillsammans. Sen tycker jag mycket om att följa olika tv-serier.

– Jag vill jobba som entreprenör efter att jag är klar med mina studier. Min dröm är jobba och samarbeta med olika discipliner för att skapa innovativa lösningar till globala problem. Till exempel vill jag jobba mycket för att motverka klimatförändringar. Det jag älskar med min utbildning är att jag kommer ha en bra bas inom datorvetenskap som jag sedan kan applicera på vad som helst. Jag tycker det är kreativt och inspirerande. 

Läs mer

Informationsteknik 300 hp

Längre intervju med Johanna

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-14