Till innehåll på sidan

Johanna, Informationsteknik 300 hp

Johanna studerar Informationsteknik 300 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Johanna. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Johanna, student för Informationsteknik 300 hp

Kontakta Johanna via formuläret nedan. Hon svarar gärna på dina frågor.

Johanna berättar om sin tid på KTH

Hej! Jag heter Johanna och är 24 år gammal. Jag kommer från Kungsbacka, några mil söder om Göteborg, och läser nu mitt femte och sista år på KTH. Min utbildning heter Informationsteknik och jag tycker den är hur rolig som helst! Efter tre år på en civilingenjörsutbildning väljer vi en master. Jag läser en master som heter Datalogi, med inriktning på dataanalys. Mina första tre år läste jag på KTH Kista, men min master läser jag på KTH Campus, på Valhallavägen.

Jag skulle kunna skriva en hel uppsats om varför jag valde min utbildning, men kort och gott så älskar jag problemlösning och kreativitet samtidigt som jag vill kunna bidra till positiv samhällsförändring. Programmering uppfyller allt det och en ingenjörsutbildning ger mig möjligheten att lätt byta bana senare i livet om jag vill testa något nytt. Eftersom jag visste att jag ville flytta till Stockholm var KTH en självklarhet för mig när jag väl valt min utbildning. Förutom ett fantastiskt studentliv på KTH har jag också tillgång till allt en storstad har att erbjuda, inklusive många företag som gärna anställer oss.

Jag har lite olika tankar kring vad jag vill jobba med efter studierna, men det jag lutar mest mot är att hitta ett startup-företag som skapar program specifikt för hållbarhet eller jämställdhet.

Att hitta boende i Stockholm är inte det lättaste, men jag säger alltid att det går om man vill och att det definitivt är värt det. Jag hittade mitt första boende på Blocket. Jag hyrde en attefallsstuga av ett par som hade extra plats i sin trädgård. Förutom några spindlar trivdes jag hur bra som helst!

Mina tre bästa tips till blivande studenter är: 

  • Våga testa, det går alltid att byta om du inte trivs!
  • Var med på mottagningen, det är bästa sättet att komma in i gemenskapen och studierna.
  • Lägg ner lite tid på att hitta en studieteknik som funkar för dig. Du kommer spara jättemycket tid om du kan plugga effektivt. 

Fråga Johanna

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2022-10-27