Johanna, Maskinteknik 300 hp

Johanna pluggar Maskinteknik 300 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Hej! Jag heter Johanna och jag läser Maskinteknik 300 hp på KTH Campus.

Jag var/är en riktig idrottsnörd & hade absolut inga planer på att plugga tekniskt men fick höra om KTH från en äldre kusin & blev nyfiken. Då jag inte läst natur eller teknik på gymnasiet hade jag dessvärre inte behörighet att söka direkt till programmen så jag började med ett tekniskt basår. Jag kände ganska direkt att jag kommit rätt vad gällde skolan men val av program & master har fått växa fram och idag, ett par år senar är jag inne på mitt fjärde år på maskinteknik & trivs fortfarande lika bra... eller nej, idag trivs jag ännu bättre!!

Fördelen men att plugga i Stockholm tycker jag är den stora valmöjligheten!! Vill man leva studentliv alla dagar i veckan går det alldeles utmärkt & föredrar man "vanligt stadsliv" så funkar det också. Dessutom har man en stor fördel av att så många av de större företagen har kontor & liknande i Stockholm vilket gör det enklare att få en närmre kontakt med arbetslivet under sin utbildning. Sen ska man såklart inte glömma att Stockholm bjuder på en massa roliga event, konserter, idrottsevenemang, nattliv etc. som man kan ta del av under sin fritid.

Mitt bästa råd till en blivande student är att våga ta chansen och var inte rädd för att misslyckas! Man behöver inte vara mattegeni eller fysiknörd för att trivas på KTH!

På fritiden umgås jag mycket med vänner och försöker hitta på roliga saker tillsammans med dem. Sen ägnar jag mycket tid åt träning & idrott, både genom att utöva det själv och att gå och titta på landskamper i fotboll, Stockholm Open, Lidingöloppet & andra typer av idrottsevenemang.

Min dröm vore att jobba med något där jag lär mig nya saker varje dag och som dessutom bidrar till att göra världen och samhället vi lever i mer hållbar & bättre! T.ex. genom att öka användandet av förnybar energi, utveckla mer miljövänliga transportmedel, effektivisera elnäten eller liknande.

Läs mer

Maskinteknik 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Till sidans topp