Josefin, Maskinteknik 300 hp

Josefin pluggar Maskinteknik 300 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Hej! Jag heter Josefin och jag läser Maskinteknik 300 hp på KTH Campus.

Jag var i trean i gymnasiet tvärtrött på allt som hade med matte och fysik att göra och lovade mig själv att helt byta spår från naturvetenskap när jag senare skulle plugga vidare. Dock har jag alltid varit lite nyfiken på hur saker funkar och ville vara säker på att få ett jobb i framtiden. Jag ville vara behövd av samhället och inte behöva tvinga mig fram med vassa armbågar, typ. Jag läste att det är och kommer fortsätta vara stor brist på ingenjörer. Jag har alltid haft lite respekt och fascination för KTH så jag bestämde mig för att ge det en chans. Känns även coolt att som tjej plugga på KTH. Även fast jag inte vill erkänna det hade även min pojkvän en viss inverkan. Hans farmor och farfar jobbade hela livet på KTH och i princip alla deras barn och barnbarn gick eller går där och de talade alltid väldigt gott om KTH. Så varför KTH och inte andra tekniska högskolor? Jag ville plugga i Stockholm där det mesta händer.

Fördelen med att plugga i Stockholm är att det finns så mycket kul att göra och att det är så fint. Stockholm är min drömstad. Det finns alltid något nytt att testa. Vidare är studentlivet på KTH grymt.

Mitt bästa tips till en blivande student är att läsa på mycket om de olika utbildningarna som finns, hör dig runt, snacka med oss på mässor, kom på öppet hus, följ med en student för en dag och lita på din magkänsla! En utbildning på KTH är en bra investering för livet.

Just nu hänger jag nästan bara på KTH i massa olika projekt jag är med i på min fritid, till exempel Armada. Annars älskar jag att laga mat och att bjuda över folk på middag, jag gillar att träna ibland, då helst yoga eller en springtur. Älskar att gå på stan också och folkspana och äta på roliga restauranger.

Jag vill jobba på ett stort svenskt företag just nu och helst ett som har med mat att göra. Till exempel ICA eller Arla. Jag funderar på om det skulle vara kul att jobba som management konsult, det är ju mycket variation. Det finns så mycket att välja på när man gått en utbildning på KTH så vi får se var jag hamnar.

Läs mer

Maskinteknik 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Till sidans topp