Asik, Maskinteknik 300 hp

Asik pluggar Maskinteknik 300 hp. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

– Hej, mitt namn är Asik, jag kommer från Stockholm och läser Maskinteknik 300 hp på KTH Campus.

– Min väg till KTH och maskinteknik var som många andra, inte helt självklar. I slutet av gymnasiet när det väl var dags att välja utbildning var jag inte alls säker på min framtid och vad exakt jag ville syssla med. Jag gick natur på gymnasiet och var en typisk ”naturare” så ämnen som biologi, fysik, och matematik tilltalade mig. Det blev att jag velade länge mellan läkarprogrammet samt något ingenjörsprogram. Jag kände att jag ville hålla på med något där jag kunde göra skillnad och bidra till något större än mig själv. Tillslut beslutade jag mig att söka till ett program här på KTH, Maskinteknik eftersom det kombinerar matematik, naturvetenskap och tillämpad teknik. Samtidigt erbjöd maskinteknikprogrammet en mängd olika masterinriktningar som jag tyckte lät intressant. Jag tänkte även att det inte skulle skada att testa då man kan ta lärdomar ifrån sina misstag och lära känna sig själv ett steg närmre i värsta fall.

– Varför jag valde att fortsätta mina studier i Stockholm, berodde delvis för att en stor del av mina vänner och familj bor här som jag står väldigt nära. Men även för att Stockholm är en äkta storstad där det finns allt möjligt att se och göra. Livet här i huvudstaden blir aldrig enformigt, det alltid finns något nytt kul att hitta på! Eftersom Stockholm är en så pass stor stad verkar många tro att det inte finns något studentliv här, men det är inte alls sant! Det går trots allt 18 000 elever här på KTH så det finns gott om studentliv om man intresserar sig av ett studentliv! Ifall man nu väljer att fokusera mer på plugget och sitt personliga karriärbygge är Stockholm och KTH den perfekta kombinationen. Här finns det otroligt goda chanser att skapa kontakt med näringslivet på bland annat alla arbetsmässor som hålls här på KTH och det finns massvis med möjligheter för extrajobb och praktik.

– Mina bästa tips till blivande studenter är att tro på dig själv och hitta den studieteknik som passar dig. KTH är en svår utbildning, men det betyder inte att utbildningen är omöjlig att klara av, vill du så kan du, med ett genuint intresse kommer man väldigt långt. Försök att hitta vänner att plugga tillsammans med, det blir både roligare och man lär sig otroligt mycket av varandra. Se även till att planera din tid väl, och ha bestämda tider där du pluggar så att du kan slappna av och tänka på annat när du hittar på något bland allt roligt som finns att göra i Stockholm.

– På fritiden när jag inte pluggar umgås jag mycket med familj och vänner. Annars är jag ute och letar efter gott käk, promenerar runt på Söder, tränar styrketräning eller spelar korpen fotboll med vännerna.

Läs mer

Maskinteknik 300 hp

Längre intervju med Asik

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-14