Magdalena, Maskinteknik 300 hp

Magdalena pluggar Maskinteknik 300 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

– Hej, jag heter Magdalena och kommer ifrån Stockholm jag har pluggat Tekniskt basår och läser nu maskinteknik 300 hp på KTH campus.

– Min väg till KTH var inte självklar och utbildningen var lite av en chansning. Jag ville egentligen gå naturinriktningen på gymnasiet men hade fått för mig att det var alldeles för svårt för mig. Men väl i 3:an på gymnasiet sökte jag ett tekniskt basår efter peppning från min dåvarande studievägledare som trodde jag skulle klara av det, och tur var det! Höstterminen efter studenten kom jag in på Tekniskt basår på KTH, och nu i efterhand är jag väldigt tacksam för att jag faktiskt vågade söka. Utbildningen på KTH lockade mitt intresse eftersom den kan vara både kreativ och teknisk, men också vetenskaplig. Det passar den som är väldigt nyfiken av sig!

– Fördelen med att plugga i Stockholm är att jag har möjlighet till att göra så många olika saker. Det finns flertalet restauranger, idrotter, kulturevent och konserter att upptäcka på sin fritid. Listan kan göras lång, men det mesta är nära och det är lätt att ta sig dit. Jag kanske är lite partisk eftersom jag är född och uppvuxen här, men jag gillar det framförallt eftersom jag själv uppskattar att testa nya saker och lära känna nya människor. Ett extra plus är att du har nära till flera olika naturomården!

– Tips till dig som är en framtida student på KTH är att inte oroa dig då det mesta löser sig! Oj vad jag oroat mig att jag inte ska klara mig i mina studier, tvivlat på mig själv och känt mig dum när man inteförstår saker direkt. Men vet ni, man lär sig studera och man går inte själv igenom sina 5 år. Man har stöd från lärare men framförallt sina kompisar som går igenom exakt samma sak och vi hjälper varandra. Sen kan det vara väldigt svårt att välja mellan de olika utbildningarna, men ett tips är att verkligen lyssna på dig själv och välja utifrån dina intressen. Sen kan du alltid anpassa utbildningen utifrån dina intressen under utbildningens gång. Jag har exempelvis valt en master inom hållbar energiteknik som en student från Energi och miljöprogrammet också kan välja, så du är alltså inte så låst som det kanske låter.

– Utanför studierna har jag olika engagemang på KTH, där jag har testat på lite olika föreningar på skolan inom framförallt idrott och eventplanering då det varit något som intresserat mig. Nu till mastern har jag valt att engagera mig mindre inom skolan och istället börjat fokusera mer på träning, vänner och familj. Sen så tycker jag väldigt mycket om att varva ner till någon film eller serie på diverse streamingtjänster! Så det är något som tar upp mycket av min fritid.

– Mitt framtida drömjobb är en arbetsplats där jag har det roligt och en stimulerande vardag! Jag vill inte vara uttråkad och jag vill kunna byta område om det är något annat som skulle vara intressant. Jag är tycker att miljö, klimatfrågor och jämställdhet är väldigt viktigt så jag kommer troligtvis jobba inom detta. Jag är ganska framåt som person och skulle gärna vilja testa på att få vara projektledare. Så varför inte projektledare inom något projekt inom solenergi i ett utvecklingsland! Oavsett så har jag faktiskt inte bestämt mig än. 

Läs mer

Maskinteknik 300 hp

Längre intervju med Magdalena

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-15