Maskinteknik, civilingenjör 300 hp

På Maskinteknikprogrammet lär du dig att utveckla tekniska produkter och lösningar för framtidens hållbara samhälle. Det är en spännande utmaning och efter examen har du möjlighet att välja bland många karriärvägar. Du kan exempelvis jobba inom konstruktion, energi och miljö eller management. Vanliga yrkesroller är teknisk expert, produktutvecklare, projektledare, och teknisk konsult.

Viktiga datum

15 mars 2019: Anmälan öppnar
15 april 2019: Anmälan stänger
11 juli 2019: Antagningsbesked 1
26 juli 2019: Sista svarsdag
1 augusti 2019: Antagningbesked 2
Mitten av augusti 2019: Obligatoriskt upprop
Slutet av augusti 2019: Programstart

Överblick över utbildning

Matematik23%
Fysik11%
Programmering4%
Maskinteknik30%
Industriell ekonomi3%
Produktutveckling6%
Valbar kurs eller inriktning15%
Projekt/Examensarbete8%
Jämför med annat program

Maskinteknik 300 hp

Maskinteknik är en bred utbildning som kombinerar matematik, naturvetenskap och tillämpad teknik. På programmet jobbar du mycket i projekt och läser kurser där du tillsammans med lärarna tränar på att utveckla tekniska hållbara system och lösningar. Under utbildningen har du många valfria kurser för att profilera dig ytterligare inom de områden som intresserar dig. Inför årskurs fyra finns ett stort utbud av valbara masterprogram och spår och du har mycket goda möjligheter till utbytesstudier genom KTH:s och programmets samarbeten med universitet runt om i världen.

I årskurs två och tre kan du välja att gå en internationell inriktning med kurser i franska, tyska eller spanska, med efterföljande utbytesterminer på ett partneruniversitet i Frankrike, Tyskland eller Spanien.

Läs mer om språkmöjligheter på KTH
Kurser

Jobb och karriär

Som civilingenjör inom Maskinteknik har du många intressanta karriärvägar och kan välja arbetsplats utifrån intresse. Med en bred bas har du stora möjligheter att utvecklas inom många olika ämnesområden som konstruktion, produktion, energi och miljö eller management. Du kan arbeta i stora eller små företag och organisationer där vanliga yrkesroller är teknisk expert, produktutvecklare, konstruktör, projektledare, marknadsförare, utbildare, forskare och teknisk konsult. Gemensamt för alla maskin ingenjörer är att de utvecklar och bygger framtidens hållbara samhälle.

Vad händer efter utbildningen?

Studenter

Läs intervjuer och ta reda på vad studenter från utbildningen tycker om sin tid på KTH eller ställ frågor till en KTH-student. De kan besvara på frågor om kursinnehåll och studentliv eller om du har frågor kring jobbet som ingenjör.

Filippa, KTH-student

”Om man är intresserad av teknik och vill lära sig mer om olika tekniska områden som kommer vara viktiga i framtiden så ska man välja maskinteknik.”

Studenter berättar

Ställ frågor till en KTH-student

Andra program inom ämnesområdet Maskinteknik, industriell teknik och ekonomi

​​​​​​​* Ändringar kan ske i programmet.

Få aktuell information om utbildningsprogrammet och en inblick i livet som student direkt till din mail.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2019-09-16