Till innehåll på sidan

Gustaf, Materialdesign 300 hp

Gustaf studerar Materialdesign 300 hp. Här berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Gustaf. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Gustaf, Materialdesign 300 hp

Kontakta Gustaf via formuläret nedan. Han svarar gärna på dina frågor.

Gustaf berättar om sin tid på KTH

Hej! Jag heter Gustaf, är 21 år och läser tredje året på civilingenjörsutbildningen inom Materialdesign på KTH Campus i Stockholm.

Jag är uppvuxen på västkusten i närheten av Uddevalla och jag hade faktiskt aldrig ens varit i Stockholm innan jag började på KTH. Att flytta till Stockholm tyckte jag var läskigt, både på grund av allt du hört om hur svårt det är att skaffa bostad och för att jag inte hade några vänner i Stockholm. Det löste sig bra båda två dock. Under våren när jag hade bestämt mig för att söka ställde jag mig i SSSB:S bostadskö, där du kan samla 90 ködagar innan du börjar på universitetet, och med hjälp av dem lyckades jag få en nybyggd etta på Lappkärrsberget i närheten av KTH. Jag fick tillträde till lägenheten ungefär en månad efter terminsstart och tills dess var jag inneboende hos några vänner till min familj.

Jag fick snabbt nya vänner när jag började tack vare Bergssektionens fantastiska mottagning, under den tiden lär du känna både din klass och äldre studenter snabbt. Bergssektionen är en ganska liten sektion vilket betyder att alla känner alla och det är fullt normalt att sitta och plugga med äldre studenter, vilket kan vara bra om du behöver hjälp med att förstå någonting.

Jag visste tidigt att jag ville läsa någon ingenjörsutbildning, det var bara frågan om vilken. Jag tyckte att Materialdesign lät intressant och eftersom programmet är unikt i Sverige fick det bli KTH. Idag tycker jag framförallt att matematik och hållfasthetslära är kul, därför kommer jag att specialisera mig inom hållfasthetslära och förmodligen jobba med det i framtiden.

Har du några frågor om programmet eller hur det är att flytta till Stockholm får du gärna kontakta mig!

Fråga Gustaf

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2022-10-27