Sofia, Materialdesign 300 hp

Sofia pluggar Materialdesign 300 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Hej! Jag heter Sofia och kommer ursprungligen från Piteå. Jag pluggar Materialdesign 300 hp på KTH Campus.

Under tredje året på gymnasiet kände jag mig väldigt sugen på att flytta hemifrån och plugga vidare. Med ett tidigt intresse för matte och fysik och flertalet civilingenjörer i familjen kom valet av utbildning rätt naturligt. Men vilket program? Och var? Efter att ha läst om de olika civilingenjörsprogrammen runt om i Sverige fastnade jag lite extra vid just Materialdesign på KTH. En bred utbildning med många mastersprogram, relativt små klasser och ett spännande tvärvetenskapligt kursutbud var det som övertygade mig allra mest.

Jag har under min tid på KTH upptäckt att Stockholm har väldigt mycket att erbjuda, både som student och som ”icke-student”. Förutom ett härligt studentliv finns bland mycket annat även ett bra uteliv, mycket natur och alltid något som händer. Stockholm har definitivt något för alla! Det är även enkelt att resa till övriga delar av Sverige och till resten av världen härifrån, vilket är något jag själv verkligen värdesätter.

När jag inte pluggar umgås jag mycket med vänner och familj, tittar på serier och går på promenader. Jag har även en hel del ideella engagemang igång, både på och utanför campus, vilket är en skön kontrast till studierna. Om tiden räcker till reser jag gärna iväg någonstans eller njuter av god mat och dryck i gott sällskap! :)

Jag vet fortfarande inte riktigt vad jag vill jobba med i framtiden, då jag kommer på nya roliga saker jag vill göra var och varannan dag. Drömjobbet ska däremot vara varierande, flexibelt och internationellt!

Läs mer

Materialdesign 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2019-05-24