Jennie, Medicinsk teknik 300 hp

Jennie pluggar Medicinsk teknik 300 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Hej! Jag heter Jennie och jag läser Medicinsk teknik 300 hp på KTH Campus och KTH Flemingsberg.

Efter gymnasiet visste jag att jag ville plugga vidare men jag visste inte riktigt vad jag ville bli och därmed inte heller vad jag skulle plugga. Jag har alltid varit intresserad av hälso- och sjukvården, det går lite i släkten, så jag har nog alltid vetat att jag ville göra något inom den branschen. Men sen, precis som de flesta andra på KTH så tyckte jag det här med matematik, teknik och utveckling var intressant så därför började jag kolla på vad det fanns för utbildningar inom ingenjörsyrket. När jag läste om Medicinsk teknik kändes det som en utbildning gjord för mig. Här fick man både medicinen och teknik, det kunde helt enkelt inte bli bättre. Just den utbildningen fanns inte på så många universitet/högskolor runt om i Sverige och med tanke på att jag inte ville lämna Stockholm blev KTH ett självklart val. Så min väg till KTH var alltså rätt rak och enkel. Skulle jag göra samma val idag, självklart! Jag är otroligt nöjd med mitt val, både med utbildningen och KTH.

Det bästa med Stockholm är att det finns något för alla. Det är en fantastisk stad som alltid har något att erbjuda. Genom att plugga på KTH får man denna fantastiska stad men även det studentliv som KTH erbjuder. Man får helt enkelt det bästa av två världar och det är det jag tycker är bäst med att plugga på KTH.

Mitt bästa råd till en blivande student är att verkligen ta vara på tiden som student. Fem år kan ses som en lång tid men tiden går väldigt fort och jag har hört att när man väl börjar jobba så är det studietiden som man saknar. Så njut av att vara en student och gör sådant som studenter gör, d.v.s. inte bara pluggar. Visst att studierna är det viktigaste och målet är att ta en examen men det är även viktigt att ha kul på vägen. Som man burkar säga, alla behöver en morot för att drivas framåt. Så man får inte glömma bort att ha kul på vägen. Ett bra sätt att faktiskt ha kul på KTH är att engagera sig i sektionslivet och studentlivet. Att ha engagerat sig är heller inget som ses som något negativt senare i arbetslivet.

Jag tycker om att sysselsätta mig så jag försöker alltid hitta på något att göra när jag inte studerar. Antingen tillsammans med vänner eller bara med familjen. Jag är även engagerad i sektionen och missar oftast inte när det händer något roligt på den fronten. Att träna är även en stor del av mitt liv, det får mig att må bra och därför försöker jag trycka in det i mitt liv också.

Mitt drömjobb, det har jag inte riktigt kommit på än. Det finns så otroligt många spännande områden inom den medicintekniska branschen och jag stöter ständigt på nya områden som verkar intressanta. Men det jag vet är att jag skulle vilja jobba med något som kan bidra till ett bättre liv för mänskligheten. Att utveckla och bidra med något som gör livet enklare och som kan förbättra hälso- och sjukvården lockar mitt intresse. 

Läs mer

Medicinsk teknik 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Till sidans topp