Josefine, Medicinsk teknik 300 hp

Josefine pluggar Medicinsk teknik 300 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Hej, jag heter Josefine och kommer från Göteborg. Jag läser Medicinsk teknik 300 hp på KTH i Flemingsberg men har även en del kurser på KTH Campus.

Efter studenten valde jag att ta ett sabbatsår för jag inte var säker på vad jag ville plugga. Jag gjorde en säsong i alperna vilket var väldigt kul men kände direkt efter det att jag var redo för studier. Jag hade redan under gymnasiet en aning om att jag ville gå medicinsk teknik. Jag blev intresserad av medicinsk teknik när jag var på besök på ett tekniskt universitet och träffade en student på det programmet. Jag tyckte att det lät så häftig och intressant. I grund och botten handlar medicinsk teknik om teknik som på något sätt interagerar med kroppen. Det är egentligen ett bredare område än vad man kan tro! 

Jag valde främst mellan LTH och KTH. Jag är från Göteborg men visste att jag ville byta stad och se något nytt under pluggtiden. Jag valde mellan studentliv i Lund och ett ganska normalt liv i Stockholm, trodde jag. Det visade sig att Stockholm kunde erbjuda både studentliv och den där storstadskänslan som jag ville åt. Idag är jag väldigt glad att det blev KTH!

Jag är så glad att jag hamnade i Stockholm. Inte bara för att studentlivet på KTH är sjukt kul, men också för att Stockholm är en bra stad att bo i. Jag tycker att det är skönt att det finns lite annat att se och göra än bara studentliv.

När man börjar på KTH inser man snart att det är en väldigt speciell gemenskap och man kommer träffa vänner för livet. Man läser svåra kurser, men man tar sig igenom det tillsammans med sina kompisar och genom att försöka hålla en bra studieteknik. Man utvecklar sin studieteknik väldigt mycket och lär sig hur man ska lägga upp sitt plugg samt vad som fungerar för en själv. Min studieteknik har utvecklats väldigt mycket sen jag började på KTH.

På min fritid tycker jag om att träna och umgås med vänner, klassiker. Ett nyfunnet intresse är matlagning. Jag tycker att det är kul att experimentera lite i köket men det roligaste är ju såklart att äta maten. Jag är väldigt bra på att bingea serier.

Jag läser mitt sista år på KTH och jag har faktiskt fortfarande ingen aning om vad jag vill jobba med. Det finns så många vägar att gå och jag vet inte ännu vad som skulle passa mig. Jag hoppas på att få göra något traineeprogram. I ett traineeprogram får man tillfälle att testa olika arbetsuppgifter inom företaget för att lära sig hur verksamheten är uppbyggd. Min dröm är egentligen att någon gång i framtiden starta eget!​

Läs mer

Medicinsk teknik 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2019-05-23